speed-up-app-hardlopen

Speed Up-app verhoogt je looptempo

De Speed Up-app gaat je helpen je loopsnelheid verhogen. De app is gemaakt door Scott Condie en bevat een aantal handige functies. Je stelt een snelheid in (in kilometer per uur of minuten per kilometer) en de iPhone waarschuwt wanneer je te traag loopt. Handig voor 5K-, 10K- of marathontraining.

speed-up-app-hardlopen

Er zijn drie manieren waarop je gewaarschuwd kan worden: een piepje, trilling of pauzeren van de muziek. Vanuit de app kun je ook meteen je muziek bedienen of een afspeellijst maken die continu blijft afspelen. Muziek dient ook meteen als motivatie: de app stopt met muziek afspelen als je niet snel genoeg loopt en hervat de muziek zodra je weer in het juiste tempo zit. Maar zoals gezegd kun je ook een piepje of trilling krijgen. De app is te gebruiken zonder dat je het scherm hoeft aan te raken.

Voor wie?

Speed Up is bedoeld voor hardlopers die moeite hebben om het gewenste tempo aan te houden. Ook kan het helpen om je snelheid te verhogen. Stel Speed Up een tikje sneller in dan je gewend bent (bijvoorbeeld van 10 naar 10,5 km/uur) en je went ongemerkt aan het nieuwe tempo.

Is het wat?

In de huidige versie zit nog een foutje, waardoor snelheden als negatieve getallen te zien zijn. Zodra dit is opgelost is Speed Up een echte aanrader. De app is lekker duidelijk, bevat grote knoppen die ook tijdens het hardlopen te bedienen zijn en geeft je meerdere opties om waarschuwingen te ontvangen. Er zijn weinig apps met deze insteek en het bespaart je de aanschaf van een sporthorloge, die ook kan aangeven of je in het juiste tempo zit.

Downloaden: Speed Up: Pace Trainer voor iPhone (betaald)