smartband-2-badminton

Hartslag meten met Sony’s SmartBand 2

smartband-2-badminton
Je ziet steeds meer fitnesstrackers die je hartslag kunnen meten en meer functies hebben dan alleen stappentellen. Sony doet er ook aan mee: de Sony SmartBand 2 heeft een ingebouwde hartslagmeter en kan ook waarschuwen bij binnenkomende telefoontjes. De Sony SmartBand 2 kost rond de 120 euro en is vanaf september 2015 te koop.

sony-smartband-2-hartslagsensor
De Sony Smartband 2 met hartslagmeter kan nog veel meer: muziek afspelen, stress meten en waarschuwen bij e-mail.

De Sony SmartBand 2 krijgt een iets ander uiterlijk dan de eerste generatie SmartBand. Het materiaal is wel hetzelfde gebleven: siliconenrubber. Drie ledlampjes laten aan de hand van kleuren zien of er notificaties zijn. Dit werkt via een gekoppelde smartphone, waarbij Android en iPhone worden ondersteund. Ledlampjes en trilpatronen waarschuwen je als er een binnenkomend telefoongesprek, sms’je of e-mail is. Een van de grootste veranderingen ten opzichte van de SmartBand Talk, is dat er bij de tweede generatie SmartBand geen scherm aanwezig is. Je bent dus volledig afhankelijk van lampjes en trillingen en zult op de gekoppelde smartphone moeten kijken wat er aan de hand is. Er verschijnt geen tekst op de armband.

Sony SmartBand 2: sporten, slapen, stress

SmartBand_2_zwart-achterkant
Zo ziet de Sony SmartBand 2 er aan de achterkant uit.

De Sony SmartBand 2 heeft zoveel nieuwe functies, dat het lastig is om hem in een vakje te stoppen. Is het een fitnesstracker? Of een productiviteitsarmband? Sony noemt het zelf een ‘lifelogger’, die je inzicht geeft in fitheid, welzijn, stress en allerlei andere persoonlijke zaken. Via de Lifelog-app van Sony kun je zien hoeveel stappen je hebt gezet en hoeveel trappen je op bent geklommen. Ook zie je waar je bepaalde foto’s hebt gemaakt, games hebt gespeeld en naar muziek hebt geluisterd. De Sony SmartBand 2 is namelijk ook een afstandsbediening voor je muziek. Er zit een slimme wekker in, die je slaapgedrag in de gaten houdt en je op het juiste moment wekt met trillingen op je pols. Gedurende de dag kun je je algemene conditie, spanning en stressniveau bijhouden.

Tegelijk is de SmartBand 2 geschikter om te sporten, dankzij de ingebouwde hartslagmeter. De slimme armband weet automatisch of je wandelt, hardloopt of andere sporten beoefent. Die hartslagmeter wordt ook gebruikt om de hoeveelheid stress te meten waaraan je dagelijks bloot staat, door te kijken naar hartritmevariatie (HRV).

De Sony SmartBand 2 is waterdicht en moet elke twee dagen worden opgeladen. Gelukkig gaat dat lekker snel: in een uur is de batterij van de armband weer vol. Je kunt kiezen uit bandjes van siliconenrubber in de kleuren zwart of wit. Er zijn losse bandjes verkrijgbaar in roze, blauw en andere kleuren.

sony-smartband-blauw De Sony SmartBand 2 is ook in blauw en roze te krijgen.