darma-slim-kussen

Slim kussen voorkomt dat je lang stilzit

darma-slim-kussen
De gemiddelde kantoormedewerker zit te lang stil. Soms is het moeilijk te voorkomen, want dossiers afhandelen en presentaties maken is geconcentreerd werk, waarbij je niet de hele dag met een koffiemok door het kantoor kan ijsberen. Langdurig zitten betekent dat je minder calorieën verbrandt, meer kans loopt op rugklachten en sneller last krijgt van allerlei kwaaltjes. Kortom: een zittend bestaan is slecht voor je gezondheid en Darma heeft de oplossing.

Darma maakt een slim kussen, dat ervoor zorgt dat je meer beweegt. Leg het kussen in je bureaustoel en de ingebouwde sensoren meten je hartslag, ademhalingsfrequentie, stressniveau, zithouding en allerlei andere factoren. Het Darma-kussen stuurt alle metingen via Bluetooth door naar een app. Die app verzamelt alle gegevens, analyseert je zitgedrag en stuurt een alert als je bijvoorbeeld een slechte zithouding aanneemt. Je krijgt tips wanneer je het beste even een pauze kunt nemen om een wandelingetje te maken.

slim-kussen-darma

Volgens Darma is teveel zitten hét probleem van onze generatie. Daarom kan je in de app zien hoe lang je al stilzit en hoe dat weerslag heeft op je lichaam. Een zitleeftijd van 47 jaar, zoals op de afbeelding hierboven? Dan is het hoog tijd om op te staan en in beweging te komen! Merkt het kussen dat je stressniveau omhoog schiet, dan geeft Darma tips om een meditatiesessie te houden en reikt daarbij meteen instructies aan via de app. Je leert daarmee je ademhalingsfrequentie te optimaliseren, zodat je hartslag omlaag gaat.

Het Darma-kussen is nog niet te koop, maar zal via een Kickstarter-campagne worden aangeboden.

Voor wie?

Het Darma-kussen lijkt ideaal voor mensen die veel moeten zitten, zoals kantoormedewerkers en kenniswerkers. Ook kan het handig zijn voor mensen die al rugklachten hebben of blootstaan aan veel stress.

Is het wat?

Het idee is redelijk uniek: er zijn nog weinig slimme kussens op de markt verschenen. Wie niet te lang stil wil zitten, moet zich tot nu toe behelpen met zitballen en met speciaal ontworpen ‘actieve krukjes’ zoals de Buoy.