shottracker basketbal

Basketballen met de ShotTracker

Wil je weten hoe nauwkeurig je de bal in het netje gooit? ShotTracker is bedoeld om je prestaties op het basketbalveld te meten. Het bestaat uit een sensor rondom de basketbalring, een senior om je pols en een smartphone-app. Na een jaar ontwikkeltijd is de ShotTracker te bestellen voor 150 dollar.

shottracker onderdelenJe draagt de ShotTracker-sensor op je mouw of rondom je pols. Het gaat bij het meten alleen om het mikken op de basketbalring, niet om het dribbelen of passen. De sensor is waterproof en heeft een batterij die lang meegaat, net zoals de sensor die rondom de basketbalring. De app, verkrijgbaar voor iPhone en Android, laat zien hoe je eerder hebt gepresteerd. Je kunt ook doelen en uitdagingen stellen voor de toekomst. Heb je moeite met een bepaalde worp, dan kan de app suggesties voor trainingen geven, om je techniek te verbeteren.

ShotTracker houdt rekening met individuele verschillen: van beginnende speler tot profspeler, iedereen kan het gebruiken. Als je begint doorloop je eerst een training, om een persoonlijk profiel te laten bepalen. Daarna kun je helemaal los gaan.

ShotTracker met locatie

Naast de normale ShotTracker komt er ook nog een duurdere versie van 250 dollar. Deze ShotTracker LS heeft locatietracking, zodat je bewegingen van de spelers op het veld kunt vastleggen. Ook meet deze sensor de nauwkeurigheid van schoten op het doel. Je kunt de ShotTracker LS nu al bestellen, maar hij wordt pas in de loop van 2015 bezorgd. De normale uitvoering wordt nog dit jaar naar de kopers verzonden.

Eigenlijk is het best een goed idee om een basketbalring op te hangen als je ruimte ervoor hebt in de tuin. Even een balletje gooien kan een lekkere afleiding zijn, als je vindt dat je teveel thuis op de bank hangt.