Shapeheart hartslag

Shapeheart meet je hartslag via een sportarmband

Shapeheart zoekt een andere manier om je hartslag te meten: via een soort sportarmband. De hoes heeft een ingebouwde hartslagmeter en werkt samen met apps zoals Strava en Endomondo. Je kunt dus gaan sporten en tegelijk je hartslag in de gaten houden. Bovendien blijft je pols vrij voor het dragen van een GPS-horloge.

Shapeheart armband hartslagmeter

De Franse bedenkers van de Shapeheart Armband proberen via Kickstarter geld in te zamelen en hebben €35.000 nodig om de armband te kunnen produceren. Je kunt vanaf €69 meedoen en krijgt de armband in november 2017 geleverd. De uiteindelijke winkelprijs bedraagt €120 maar als Kickstarter-investeerder loop je nu natuurlijk wel risico’s. Het is dus kiezen: nu voor een leuke korting meedoen met de nodige risico’s of wachten tot de Shapeheart Armband in de winkel ligt. Voor winterse maanden heeft Shapeheart een Winter Kit die je over een hardloopjack of -trui kunt dragen.

Shapeheart Armband meet je hartslag

De hartslagmeter gaat 25 uur mee op één batterijlading. Je arm moet tussen de 20 en 44 cm omtrek hebben om comfortabel te kunnen dragen en een magneet zorgt ervoor dat je de smartphone makkelijk even los kunt halen om je playlist te wisselen. Elke smartphone tussen de 4-inch en 6,2-inch past erin, dus ook de wat grotere phablets. Als je meedoet krijg je in een later stadium de keuze welk formaat je nodig hebt. De bedenkers beweren dat er meer dan 300 tests met de neopreen armband zijn uitgevoerd. De bijbehorende app werkt op iPhone en Android-toestellen.

Eerder bracht fabrikant Twelve South een soortgelijke oplossing uit, waarbij je een Apple Watch om je bovenarm draagt. Ook daarmee kun je tijdens het sporten je hartslag meten.