Samsung S Health

Samsung S Health koppelen met Fitbit, Jawbone, Strava en meer

Samsung heeft met S Health een dashboard voor je gezondheid- en sportactiviteiten. Je kunt S Health koppelen met allerlei andere apps en diensten, zoals Fitbit, Jawbone, Microsoft Health, Misfit, Runkeeper en Strava. En dat is goed nieuws, want daardoor krijg je meer inzicht in je activiteiten, zonder dat je meerdere apps nodig hebt.

S Health koppelen met Fitbit en meer

Samsung S Health is een alternatief voor Google Fit en is interessant voor mensen die een Samsung-smartphone hebben. Je krijgt een handig overzicht van alle relevante data van de dag. Aanvankelijk werkte S Health nauwelijks samen met fitnesstrackers en diensten van externe partijen, maar daar is gelukkig verandering in gekomen.

Samsung S Health koppelenGebruik je een Microsoft Band voor het meten van je beweging en Strava voor je fietsritten, dan vind je die data overzichtelijk bij elkaar in de app. Op dezelfde manier kun je slaapdata en hardloopdata makkelijk bij elkaar vinden.

Zo koppel je één van de genoemde diensten aan S Health

  1. Ga naar de instellingen van S Health.
  2. Kijk niet bij ‘Partner apps’ maar in de aparte lijst ‘Connected services’.
  3. Vink aan welke diensten je wilt gebruiken en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Let op dat je maar een beperkte hoeveelheid data kunt inlezen. Bij Fitbit gelden er bijvoorbeeld nogal wat beperkingen en dat komt waarschijnlijk omdat Fitbit zelf niet erg open is met het delen van data. In S Health kun je alleen je slaapdata inlezen.

Wat is S Health?

S Health is een gezondheidsdashboard op Samsung-toestellen, waarmee je meerdere waarden kunt meten. Je kunt bijvoorbeeld je voeding vastleggen, gewicht, bloedglucose, bloeddruk, slaap en hoeveelheid beweging. Verder kun je UV-blootstelling en zuurstofverzadiging in je bloed vastleggen, maar daarvoor heb je wel aparte sensoren nodig.

Samsung S Health

De app bevat ook een Walk Mate (om stappen te meten) en een Exercise Mate (om sportactiviteiten te meten). Je kunt fitnessdoelen stellen en grafieken bekijken om te zien of je je doelen hebt gehaald. De app geeft gedurende de dag handige tips.

S Health downloaden

Heb je een Android-toestel, dan is S Health een alternatief voor Google Fit. De app is ook te installeren op andere Android-toestellen, als je beschikt over Android 4.4 KitKat of nieuwer. iPhone-gebruikers zijn beter af met Apple’s HealthKit en de bijbehorende Gezondheid-app, die ook allerlei data van externe diensten kan inlezen.