Samsung Gear Sport releasedatum 27 oktober

Samsung Gear Sport releasedatum is op 27 oktober

Samsung gaat op 27 oktober de Samsung Gear Sport uitbrengen, een sportieve smartwatch die rond de €300 moet gaan kosten. Gelijktijdig komt er een nieuwe editie van de Gear IconX oordopjes op de markt, die rond de €200 gaan kosten en verkrijgbaar zijn in zwart, grijs en roze.

De pre-order van de Samsung Gear Sport zal trouwens al beginnen op 13 oktober. Als we even snel de specs langslopen, dan heeft dit horloge een 1,2-inch AMOLED-scherm, een hartslagmeter en ondersteuning voor meerdere sporten. Met de roterende ring rondom de wijzerplaat bedien je het horloge, dat tot 5 ATM waterdicht is. Spotify-gebruikers kunnen ook offline luisteren.

Samsung Gear Sport release

Samsung is er relatief laat bij, want de meeste smartwatch-makers hebben hun nieuwe modellen al uitgebracht. Zo ligt de Apple Watch Series 3 al een tijdje in de winkels en is de Fitbit Ionic ook al verschenen. Fitbit brengt bovendien nieuwe Flyer-oordopjes uit.

Samsung Gear IconX 2017

Over oordopjes gesproken: die van Samsung zijn volledig draadloos en bieden opslag voor maximaal 1.000 nummers. Je kunt vijf uur muziek streamen en zeven uur lokaal muziek afspelen. Door op een oortje te tikken kun je ze bedienen, maar je kunt ook gebruik maken van de digitale assistent Bixby. De oortjes houden je route bij en geven feedback tijdens het sporten, dankzij de ingebouwde hardloopcoach.

Samsung Gear Sport kleuren

Weinig apps voor Samsung Gear Sport

De Samsung Gear Sport draait op Tizen en dat is ook meteen het grootste nadeel. Er zijn voor dit platform relatief weinig apps verkrijgbaar. Zo ontbreekt bijvoorbeeld ondersteuning voor Strava. De samenwerking met Spotify is in ieder geval een stap in de goede richting.