Samsung Gear S3

Samsung Gear S3 krijgt drie gezondheidsapps van Under Armour

De Samsung Gear S3 is een populaire smartwatch, maar heeft één groot nadeel: er zijn maar weinig apps beschikbaar. Dat komt omdat het horloge draait op Tizen, een apart besturingssysteem dat niet compatibel is met Android Wear. Gelukkig komt er nu wat meer keuze, want Map My Run, MyFitnessPal en Endomondo komen beschikbaar op de Gear S3. Dat betekent dat je je eetgewoontes en sportactiviteiten nu ook kunt vastleggen met deze smartwatch.

Fitnessapps van Under Armour

Under Armour heeft de fitnessapps die ze hebben overgenomen niet in de steek gelaten. Er verschijnen nog steeds updates en ze verschijnen op steeds meer platformen. De nieuwste aanwinst zijn speciale versies van Map My Run, MyFitnessPal en Endomondo voor de Samsung Gear S3. De apps zijn gratis te downloaden op de Gear S2 en S3. Qua uiterlijk lijken ze op de al bestaande apps voor Android, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Het gaat er vooral om dat je meer keuze hebt.

Samsung Gear S3

Samsung werkt met partners om te zorgen dat er meer aanbod komt, waardoor de Gear S3 niet te veel achterblijft bij Android Wear en de Apple Watch. Op de Gear S3 had je al de S Health-app, waarmee je kunt sporten en gezondheidsdata vastleggen. De Gear S3 is te koppelen met Android-toestellen en sinds kort ook met de iPhone. Je hoeft dus niet al je spullen bij Samsung te kopen. Eerder was het al mogelijk om S Health te koppelen met Fitbit, Jawbone en Strava, dus je niet niet helemaal op een eilandje.

Samsung S Health koppelen met Fitbit, Jawbone, Strava en meer