Galaxy Watch geruchten

Dit weten we al over de Samsung Galaxy Watch

Er is al heel wat informatie gelekt over de Galaxy Watch, de nieuwste sportieve smartwatch van Samsung. We weten dat de Samsung Galaxy Watch waarschijnlijk op 9 augustus wordt onthuld. Inmiddels zijn ook de eerste foto’s gelekt, nota bene via de website van Samsung zelf. Eerder waren er geruchten dat de Galaxy Watch op Tizen 5.0 draait, de nieuwste versie van Tizen. Dat zegt geruchtensite SamMobile.

Samsung Galaxy Watch geruchten

Samsung zette per ongeluk het nieuwe horloge op de Amerikaanse website. We zien een 42mm roségouden versie met modelnummer SM-R810NZDAXAR. Sindsdien is de informatie weer offline gehaald. De aanduiding R8 maakt duidelijk dat het hier gaat om een variant die eerder via goedkeuringsinstantie FCC is gelekt.

Galaxy Watch legt nadruk op sport en gezondheid

We verwachten dat de Samsung Galaxy Watch in twee versies beschikbaar komt: een Classic-uitvoering en een sportievere Frontier. De 42mm-variant bevestigt dat we meerdere varianten kunnen verwachten. We weten ook dat het horloge Samsung Galaxy Watch gaat heten, dus niet de Gear S4.

Het horloge draait waarschijnlijk op Samsung’s Tizen besturingssysteem, waarschijnlijk Tizen 5.0, dat in mei verscheen. Er werd ook gesproken over Google Wear OS, maar dat lijkt nu wat minder geloofwaardig.

De Galaxy Watch zal vooral gericht zijn op gezondheid en fitness en er zit mogelijk een bloeddrukmeter in. Ook zitten er aparte apps in voor beweging en gezondheid. Met een grotere batterij (470 mAh in plaats van 380 mAh) kun je rekenen op een langere gebruiksduur. Ook zou er 4G in zitten.

Galaxy Watch-geruchten

Samsung gaat de Galaxy Watch waarschijnlijk gelijk met de Galaxy Note 9 aankondigen op het Unpacked 2018-evenement op 9 augustus, maar de IFA-beurs in Berlijn is ook nog een optie. Afgelopen mei liet geruchtenlekker Evan Blass weten dat er al meerdere Samsung-medewerkers met de nieuwe smartwatches waren gesignaleerd. Die draaiden nog op Wear OS, maar inmiddels zou Samsung zijn overgestapt naar Tizen.

Galaxy Watch in twee varianten

Er zijn ook geruchten dat er dit jaar twee Samsung-smartwatches uitkomen. De eerste is de Galaxy Watch die op Tizen draait en de andere is wellicht de Pixel Watch, die voor Google wordt gemaakt. Het zoekbedrijf schakelt vaak externe partijen in voor het maken van Pixel-smartphones en dat zou bij deze smartwatch ook het geval kunnen zijn. Die Google-uitvoering draait op Wear OS, het eigen besturingssysteem van Google.

Volgens ZDNet vindt de aankondiging op 9 augustus plaats en kunnen we de release op 24 augustus verwachten.