runtastic-banner

Runtastic doet mee met Apple’s HealthKit

runtastic-banner
Runtastic is een van de populairste apps om je hardlooprondjes vast te leggen. Een van de handige eigenschappen van deze app, is dat het allerlei externe koppelingen heeft naar andere apps. Straks komt er ook een koppeling met HealthKit, de oplossing van Apple om al je gezondheids- en fitnessdata op één centraal platform te bewaren. Runtastic denkt dat de app er alleen maar beter van wordt als je de hardloopdata straks in Apple’s Health-app kunt terugvinden.

Het grote voordeel voor appmakers zoals Runtastic, is dat ze niet meer handmatig data van allerlei externe apps en truckers hoeven in te lezen. Alle data van aangesloten apps en accessoires is straks centraal beschikbaar via HealthKit. Apple verzamelt de data al, dus hoeft Runtastic het niet meer zelf te doen. Het gaat dan bijvoorbeeld om gegevens over voeding en slaap – data die Runtastic zelf nog niet verzamelt. Het bespaart voor Runtastic de moeite om een overeenkomst met allerlei bedrijven aan te gaan. Dat Apple daarbij ook sterk de nadruk op privacy legt, maakt het voor de betrokken bedrijven alleen maar aantrekkelijker. Apple is transparant welke gegevens met welke app worden gedeeld, zodat je als gebruiker zelf de controle houdt.

Runtastic CEO Florian Gschwandtner zei in een reactie dat Apple’s betrokkenheid bij HealthKit ervoor kan zorgen dat nog meer mensen geïnteresseerd raken in het meten van hun bewegingsdata:

I think this is a great next step for consumers and fitness app companies, as well. Why? The health & fitness industry is getting more and more important and when Apple places focus on this topic, it confirms that it has the potential to become huge and go mainstream… At Runtastic, with more than 15 apps on iOS, we now have the chance to share the right data with Healthkit and also get important data from them (via 3rd party apps). I’m really looking forward to the first integration and it’s definitely a win for the end consumer.

runtastic horloge borstbandVolgens Runtastic zullen gebruikers veel meer data gaan delen, waardoor apps zoals Runtastic steeds beter kunnen worden. Hoe meer data, hoe beter ze kunnen inschatten welke trainingen wel en niet werken. Runtastic gaat alle apps aanpassen, waaronder de populaire hardloopapp, maar ook de 15 andere apps die ze hebben uitgebracht, waaronder een app die je hartslag meet. Ook Strava, Runkeeper, iHealth en Withings gaan trouwens met HealthKit aan de slag.