reston-slaapsensor-band

RestOn: slaap verbeteren met een sensorband

Er zijn heel wat mensen die Sleep Cycle of een van de vele andere slaapapps gebruiken. Maar! Daarvoor moet je wel steeds de smartphone op een handige plek in bed leggen. Een andere oplossing is het gebruik van een fitnesstracker, die je om je pols draagt. Het kan ook makkelijker: met een soort sensorband die je onder de lakens legt. Geen gedoe: even op de knop drukken en snurken maar!

reston-slaapsensor-band

De RestOn is eigenlijk geen wearable, want hij zit niet aan je lichaam vast en dat is wel zo prettig als je in bed ligt. De sensor houdt je slaapgedrag in de gaten, zonder dat je het merkt. Het apparaat meet slaapduur, hartslag, ademhaling en slaappatronen. Via een iPhone- of Android-app lees je de gegevens uit en analyseer je je slaapgedrag. De app stuurt de gegevens ook door naar Apple’s HealthKit, zodat je ze in andere apps kunt gebruiken. RestOn houdt er rekening mee dat je je slaapgedrag niet met de hele wereld wil delen en biedt daarom een Family Share-optie aan, om alleen met gezinsleden te delen. Een slaappartner kan wel een probleem zijn, vooral als je graag lepeltje-lepeltje ligt, want als je partner op de sensorband gaat liggen kan dat de metingen versturen. Ook seks kan leiden tot onverwachte uitschieters, zoals een verhoogde hartslag.

reston-app

Wil je de RestOn in huis hebben, dan betaal je 139 dollar via Indiegogo. Je ontvangt de RestOn nog voor de feestdagen van 2014 in huis, beloven de makers.

Voor wie?

De enorme aantallen mensen met een slaapstoornis of slaapprobleem. Dat bewijst de populariteit van apps als Sleep Cycle wel: er is een enorme behoefte om iets te doen aan wakker liggen, onrustig slapen en ander ongunstig slaapgedrag. Wie niet goed slaapt krijgt last van geprikkeldheid, vergeetachtigheid, een suf gevoel overdag en uiteindelijk ben je zelfs gevoeliger voor ziektes.

reston-sensor

Is het wat?

Het idee om bovenop een sensorband te gaan liggen, in plaats van een hoofd- of armband te dragen, klinkt aantrekkelijk. Geen gedoe aan je lijf! Maar het heeft ook nadelen: zo’n sensorband kan makkelijk verschuiven in bed, vooral als je een onrustige slaper bent. Ligt er een rare bobbel onder je laken, dan kan het best een in de knoop geraakte RestOn zijn.