ralph-lauren-polotech-smartshirt

Ralph Lauren PoloTech Smartshirt: net zo breed worden als de modellen van Ralph

Als je het nieuwe PoloTech Smartshirt van Ralph Lauren gaat dragen, kom je er misschien, ooit zo uit te zien zoals de man op de foto. Hoewel: het model was waarschijnlijk al gespierd voor hij het shirt ging dragen. Voor $300 kun je het zelf ontdekken met dit nieuwe strakke shirt, voorzien van sensoren.

ralph-lauren-polotech-smartshirt
Ralph Lauren PoloTech Smartshirt.

Het shirt bevat sensoren waarmee je allerlei lichaamswaarden tijdens een workout kunt meten, zoals hartslag, herstel en diepte van de ademhaling. Ook de intensiteit van de workout is af te meten. Het is interessant hoe dit werkt: zilveren draadjes die in de stof zijn geweven, sturen de metingen door. Zelfs je stressniveau, aantal stappen en verbrande calorie├źn kunnen op die manier worden doorgestuurd naar een bijbehorende app op je iPhone of Apple Watch. Tijdens het sporten kijk je op de Apple Watch of je wel intensief genoeg beweegt.

Voor mensen die een hekel hebben aan dit soort shirts met oversized logo’s is er wel een probleem: Ralph Lauren is niet zuinig geweest met het borduurwerk op de borst, waardoor het shirt al van verre schreeuwt: “Hallo, ik kan dit betalen hoor!”

Vanaf 27 augustus 2015 verkrijgbaar voor $295 via de online winkel van Ralph Lauren en de flagship store in New York.