push band

Push Band meet je krachttraining

push bandDat krachttraining erg belangrijk is als je aan je fitheid en aan een strak lichaam wil werken, weten de meeste mensen wel. Maar terwijl je voor hardlopen en zelfs voor zwemmen allerlei wearables kunt kopen, geldt dat nog niet voor krachttraining. De Push Band wil je wel helpen om je krachttraining beter te kunnen meten: je draagt deze armband tijdens gewichtheffen en andere vormen van krachttraining. De armband meet de hoeveelheid kracht en de snelheid waarmee je beweegt. Daarna geeft de Push Band advies of je het gewicht moet verhogen of niet.

Hoeveel gewicht, hoeveel herhalingen? Dat zijn de vragen die de Push Band beantwoordt. Je kiest je doel, kiest een oefening en krijgt vai de app meteen feedback. Push Assist drijft de software aan, die aanbevelingen geeft. De afgelopen twee jaar hebben de bedenkers het idee intensief getest en nu is het klaar om te verkopen. Voor 189 dollar haal je een Push Band in huis – in twee maten: 28 cm of 38 cm, afhankelijk van de dikte van de spierbundels in je bovenarm.

Een gedachte over “Push Band meet je krachttraining

  1. Interessant ding, maar wel typisch iets waar ik anderen eerst mee laat spelen voordat ik kan bepalen of het een zinvolle tool is. Ziet er wel veel belovend uit, maar vraag me dus af hoe makkelijk dit te integreren is in een bestaand programma.

Reacties zijn gesloten.