Puma-logo

Puma gaat sporthorloges maken met Fossil

Puma heeft een samenwerkingsdeal gesloten met Fossil. De eerste smartwatches worden in 2019 verwacht – maar of ze echt slim zijn? Puma is daarmee wel het eerste sportkledingbedrijf dat een samenwerking met Fossil aangaat. Tot nu toe bracht het bedrijf vooral horloges voor modemerken uit, zoals Michael Kors, Kate Spade en Emporio Armani.

De nadruk lag daarbij niet op sport, maar op modieuze klokjes waar je verder niet zoveel mee kunt. Bij Puma gaat dat hopelijk veranderen, al verwachten we niet dat er een puur sporthorloge uit deze samenwerking komt.

Puma: sporthorloges met Wear OS?

Pumatrac-app

Puma volgt hiermee concurrenten Nike en Adidas, die ook met een externe partij zijn gaan samenwerken om smartwatches te maken. Nike sloot een overeenkomst met Apple, Adidas met Fitbit. Eerder werkte Puma al samen met Lumo, een fabrikant van wearables. Daaruit zijn nog geen concrete producten gekomen. Puma is tot nu toe niet erg actief geweest met wearables en andere techproducten. Wel hebben ze de trainingsapp PUMATRAC uitgebracht die je hier kunt downloaden.