Pryme Vessyl tijdens workout

Meten hoeveel water je drinkt met de Pryme Vessyl

Heb jij een ‘slimme’ drinkbeker nodig om te weten of je wel genoeg water drinkt? Voor €100 geeft de Pryme Vessyl je het antwoord. Het kan natuurlijk ook goedkoper: zet een literfles water op je bureau en zorg dat je aan het einde van de dag twee flessen hebt leeggedronken.

Pryme Vessyl tijdens workout

Zoals bij veel producten die ‘slim’ worden genoemd bevat deze nieuw drinkbeker eigenlijk niet zoveel intelligentie. Het is simpelweg een meetapparaat die bijhoudt hoeveel bekertjes water je hebt gedronken.

Eigenlijk is de Pryme Vessyl een tussenoplossing. Fabrikant Mark One was de afgelopen jaren bezig met een complexere versie van de Vessyl, waarmee je ook de voedingswaarde en sterkte van drankjes kunt bepalen. Je zou bijvoorbeeld kunnen meten hoe sterk de koffie is gezet. De Vessyl was een enorm succes op Kickstarter en zou begin 2015 al worden verstuurd naar de eerste klanten. Maar het liep allemaal anders: de productie van de Vessyl bleek ingewikkelder dan gedacht en de drinkbeker moest worden uitgesteld tot ‘later in 2015’. Het is onzeker of de Vessyl er ooit komt, want sindsdien zijn er geen nieuwe mededelingen gedaan. Om investeerders en andere betrokkenen zoet te houden is er nu dus de Pryme Vessyl, een beker die wat minder ambitieus is.

Pryme Vessyl op bureau

Met de Pryme Vessyl meet je hoeveel water er in de beker zit en hoeveel slokken je neemt. Met de bijbehorende app kun je zien of je op de goede weg bent. Daarbij wordt rekening gehouden met je lichaamslengte, leeftijd, gewicht en geslacht. Ook kun je invoeren hoeveel je slaapt en sport, want de waterbehoefte van iedereen is verschillend. Een algoritme berekent wat voor jou optimaal is.

Pryme Vessyl in de hand

Je zult wel wat moeite moeten doen om deze Pryme Vessyl in handen te krijgen, want hij is voorlopig alleen beschikbaar in een aantal Apple Stores in de VS en Canada. De maker van Vessyl belooft meer energie, verbeterde concentratie, een mooiere huid, mentale balans en nog veel meer voordelen als je de beker gebruikt. Maar wie goed op zijn lichaam let en regelmatig water, thee of andere gezonde drankjes binnenkrijgt hoeft zich niet echt zorgen te maken.