Obama met Fitbit

President Obama gebruikt een Fitbit ‘want dat is veiliger’

President Obama vertelde begin 2015 dat hij een fitnesstracker zocht en wel interesse had in de Fitbit en de Apple Watch. Misschien heeft Apple een exemplaar opgestuurd, maar de president is die niet gaan dragen. Hij koos uiteindelijk voor een Fitbit Surge.

De fitnessarmband is moeilijk te missen als je kijkt naar het nieuwste filmpje van Jerry Seinfeld’s Comedians In Cars Getting Coffee.

Fitbit werkt zonder smartphone

Er is een simpele reden voor: de president mag geen smartphones gebruiken waarmee opnames gemaakt kunnen worden. Vandaar dat hij nog steeds een BlackBerry uit 2007 gebruikt, die technisch is aangepast. Tijdens het filmpje met Jerry Seinfeld is de Fitbit Surge duidelijk in beeld te zien, als Obama het stuur overneemt van de lichtblauwe Corvette Stingray uit 1963.

De Fitbit Surge heeft een hartslagmeter waarmee de president ook zijn stressniveau in de gaten kan houden. Door de beveiligingsregel kan Obama geen iPhone of Android-toestel hebben en ook geen fitnesstrackers van Samsung en LG, die ook alleen werken met specifieke smartphones.

Obama heeft een Fitbit Surge

Het maakt wel duidelijk waarom de Apple Watch 2 veel meer als zelfstandig apparaat zou moeten functioneren en minder afhankelijk moet zijn van de iPhone. Obama heeft overigens wel een iPad 2, die hij cadeau kreeg van Steve Jobs nog voordat de tablet op de markt kwam.

Obama met Fitbit