Polar M200

Polar maakt een sporthorloge voor beginnende hardlopers

Hoe krijg je mensen zo gek om te gaan hardlopen en daarvoor zelfs een speciale wearable te kopen, als ze eigenlijk helemaal niet van hardlopen houden? Die uitdaging durft Polar aan te gaan met de Polar M200, een sporthorloge met optische hartslagmeter. Dit horloge voegt de beste functies van de M400 en de A360 samen in een goedkopere uitvoering voor beginners.

Polar M200 in zwart en wit

Polar M200 voor beginners

De Polar M200 is duidelijk bedoeld voor beginnende hardlopers en daar is de prijs ook naar: met €150 is dit een van de goedkopere sporthorloges van een bekend merk mét ingebouwde hartslagmeter. De enigszins vergelijkbare Garmin Forerunner 35 is ligt qua prijs rond de €200. Voor ervaren renners heeft Polar de M400 (tegenwoordig afgeprijsd naar ca. €120) en de fors duurdere Polar M600 (rond de €350). Eigenlijk ben je met de M400 ook prima af, maar wie liever het nieuwste van het nieuwste wil kan nog even wachten op de M200 die begin 2017 in de Nederlandse winkels ligt.

De Polar M200 heeft ingebouwde GPS en werkt samen met Polar Flow en allerlei andere hardloop-apps. De bijbehorende app (voor iPhone en Android) bevat een hardloopschema die je gaat helpen om doelen te bereiken, zoals een 5K-wedstrijd of een volledige marathon. Stembediening is niet mogelijk, maar je krijgt wel notificaties te zien als je onderweg bent.

Het leuke van dit horloge is dat je het ook als fitnesstracker kunt dragen, door je dagelijkse stappen, verbrande calorieën, slaapgedrag en slaapkwaliteit ermee vast te leggen. Er zitten ook een paar smartwatch-functies op, zoals notificaties voor tekstberichten, social media-updates en telefoongesprekken.

Polar M200 in verschillende kleuren

De Polar M200 is waterproof en gaat 6 uur mee bij intensief GPS-gebruik. Je kunt verwisselbare horlogebandjes erbij kopen voor €20 zodat je je sporthorloge kunt aanpassen aan je outfit. Aanvankelijk zal de M200 alleen in zwart en rood verkrijgbaar zijn. De andere getoonde kleuren komen later beschikbaar. De mensen in de commercial worden er in ieder geval erg blij van.