Peloton werkt aan loopband

Peloton werkt aan een loopband

Thuis fit blijven kan een hele uitdaging zijn. Niet iedereen heeft zin om op een handdoekje voor de tv te liggen. Gelukkig hoeft dat ook niet, want met bedrijven zoals Peloton kun je een slaapkamer die je niet nodig hebt ombouwen tot een boutique fitness-studio. En er is goed nieuws: na de stationaire fiets werkt Peloton nu aan een loopband.

Peloton werkt aan loopband

Peloton-loopband

Voor wie het nog niet kent: Peloton is een spinningfiets voor thuisgebruik. Via een livestream volg je de lessen, zodat het net lijkt alsof je in een echte fitness-studio zit. Je moet de (vrij prijzige) fiets wel zelf aanschaffen en betaalt ook nog voor de lessen. Maar het blijkt een succes: de in New York gevestigde start-up is meer dan 1 miljard dollar waard en heeft een fanatieke groep klanten. Al meer dan 250.000 mensen betalen voor het volgen van de fietslessen.

Peloton werkt aan loopband

De volgende stap is het maken van een loopband en die zou al tijdens de Consumer Electronics Show in januari aangekondigd kunnen worden. Peloton is stilletjes bezig geweest met het ontwikkelen van de speciale loopband. De makers wilden nog niet toegeven wat ze van plan zijn, maar gaven wel aan dat ze de komende jaren allerlei innovatieve dingen gepland hebben. Goedkoop is het overigens niet: je betaalt rond de 2.000 dollar voor de speciale fiets en daar bovenop nog eens $40 per maand om de lessen te kunnen volgen. Die worden gegeven door goed opgeleide instructeurs, waarbij je kunt kiezen uit trainingen van wisselende lengte, moeilijkheidsgraad en muziekgenre.

Vorig jaar leverde dit het bedrijf 170 miljoen aan omzet op. Slechts een derde van de inkomsten is afkomstig van de verkoop van fietsen, de rest komt van abonnementen. In 2017 wil Peloton de omzet verdubbelen.

Hieronder zie je een presentatie van Peloton CEO van afgelopen september: