hero_pebblesteel_misfit

Pebble-horloge wordt stappenteller dankzij Misfit-app

De Pebble-smartwatch is eigenlijk helemaal niet zo smart. Je kunt er berichtjes op ontvangen en sinds kort kun je er ook simpele apps op installeren. Maar als zelfstandige ‘polscomputer’ kan ‘ie eigenlijk niet zoveel. Toch komt daar nu verandering in, want Pebble is gaan samenwerken met accessoiremaker Misfit. Door de Misfit-app op de Pebble te installeren kun je er een stappenteller van maken. Extra accessoires zijn niet nodig.

hero_pebblesteel_misfit

Er waren al stappenteller-apps voor de Pebble, maar daarvoor had je nog de koppeling met een smartphone nodig. Wat de Misfit-app uniek maakt, is dat het de eerste app is, die officieel door Pebble wordt ondersteund en waarbij je niet constant een smartphone gekoppeld hoeft te hebben. De vernieuwde Misfit-app voor de iPhone komt binnenkort ook beschikbaar. Daarin vind je ondersteuning voor de Pebble en de mogelijkheid om nog meer data te meten, zoals calorieën en afstand.

Voor wie?

Je moet wel een Pebble-horloge hebben om dit te kunnen gebruiken, dus een goedkope manier om aan een fitnessarmband voor om je pols te komen, is het niet. De normale Pebble kost rond de 200 euro bij Nederlandse winkels en voor de Pebble Steel betaal je iets meer dan 300 euro.

Is het wat?

Ik vind het een mooie toevoeging voor de Pebble. Ik zocht al naar mogelijkheden om weer eens wat anders met mijn Pebble-horloge te doen. Je kunt er allerlei apps op installeren en notificaties vanaf je smartphone krijgen, maar die worden na verloop van tijd wat overheersend. Je zit constant op je pols te kijken wat er aan de hand is. Dat is superirritant als je met iemand in gesprek bent. Maar om de Pebble dan als gewoon horloge te gebruiken, is ook zoiets. Met de Misfit-app doe je twee dingen tegelijk: kijken hoeveel stappen je hebt genomen en hij laat ook nog zien hoe laat het is. Werkt goed!

Via: Pebble-blog