Pebble 2 fietsen

Pebble 2 reviews: hartslagmeter levert nog geen goede fitnesstracker op

De Pebble 2 heeft een optische polshartslagmeter en is een stuk goedkoper dan sporthorloges van Garmin, Polar, TomTom en andere aanbieders. Je krijgt notificaties van allerlei apps en kunt tegelijk je activiteiten bijhouden. Pebble was een van de eerste smartwatches die via Kickstarter veel bekendheid kreeg. Maar zijn ze ook in staat om een goede sportwatch te maken? We hebben de Pebble 2 reviews op een rijtje gezet. Pebble is verkrijgbaar bij diverse webwinkels zoals Fonq en gaat rond de 100 euro kosten.

Pebble 2 reviews

CNET bekeek de Pebble 2 en vind het een redelijk geprijsde smartwatch met lange batterijduur van vijf dagen. De waterbestendigheid en het feit dat het scherm altijd aan staat vallen ook in de smaak. Maar de fitnessfuncties zijn minder goed en het apparaatje is wel erg van plastic gemaakt. Ze geven de Pebble 2 een rapportcijfer 7,3.

De Pebble 2 wint het niet met fitnesstracking, maar het is een solide keuze voor simpele notificaties en berichten als je een budget-smartwatch met lange batterijduur zoekt.

Engadget Pebble 2

Engadget prijst de lange batterijduur, de waterbestendigheid en de prijs, maar is minder enthousiast over het gedateerde design en het ontbreken van GPS.

De Pebble 2 is een basis-smartwatch met wat verbeterde fitnessfuncties ten opzichte van zijn voorganger. Het zwart-witscherm en de plastic behuizing zullen geen designprijzen winnen, maar de ingebouwde hartslagmeter en de waterbestendige behuizing maken het geloofwaardiger voor gezondheidsfuncties.

Pebble 2 reviews: ZDNet

ZDNet noemt de Pebble 2 een budgetvriendelijke smartwatch voor gebruikers die niet kunnen kiezen. Als goedkope smartwatch of fitnesstracker is het prima geschikt en de batterijduur verslaat bijna elke concurrent. De hartslagsensor is minder goed en het lijkt allemaal erg op de oudere Pebble Time-horloges.

Voor iemand die twijfelt is of hij een fitnesstracker of smartwatch nodig heeft, is de Pebble 2 een goedkoop apparaat om te testen. De basis is goed en je bent niet meteen blut.

Gizmodo vindt dat het slankere design en de minimale rand rondom het scherm het uiterlijk van de Pebble 2 sterk verbeterd. Wel merkten ze dat de plastic behuizing snel krast.

Als het op een smartwatch aankomt, moet je echt $370 uitgeven aan een apparaat dat bijna meer doet dan je telefoon? Nee, de Pebble heeft altijd de nadruk gelegd op het vereenvoudigen van de smartwatch en zelfs met de verbeterde fitnessfuncties biedt de Pebble 2 precies alles wat een smartwatch hoeft te doen.

Fast Company denkt dat de sportieve Pebble 2 eerder een aanval op Fitbit is dan op Apple. Eerder vond de CEO van Pebble nog dat zijn bedrijf een underdog-gevecht met Apple voerde. De Pebble 2 concurreert niet met de Apple Watch, zegt Eric Migicovsky, maar met gespecialiseerde fitnesstrackers zoals Fitbit.

Hun minimalistische insteek van smartwatches – dat het geen complete smartphone op je pols is – blijft uniek als je kijkt naar de vele bedrijven die deze markt hebben betreden. Wat de toekomst ook brengt, dat is een waardevolle insteek.

Pebble 2 en voorganger

Time Magazine noemt de Pebble 2 betaalbaar maar basic. Is dat wel genoeg in het tijdperk van Fitbits, vragen ze zich af. De prijs, de lange batterijduur en de vele wijzerplaten vinden ze de grootste pluspunten. Maar het horloge ziet er niet aantrekkelijk uit, heeft veel beperkingen en is niet zo intuïtief om te bedienen.

De Pebble 2 schiet tekort op een aantal punten. Het biedt de basisfuncties die je op elke moderne smartwatch en fitnesstracker vindt, maar het blinkt niet uit op enig gebied. Er ontbreekt een kleurenscherm, het biedt geen mobiele betalingen en het toont de data lang niet zo goed als andere gezondheidswearables.

Ars Technica is altijd een betrouwbaar adres voor reviews van techproducten. Maar wat vinden ze van de fitnessfuncties van deze smartwatch? Eigenlijk zijn ze best tevreden: het is een plezierig en comfortabel, vertrouwd design. Het scherm is helder en goed afleesbaar en de hartslagsensor doet het ook goed. Wel krijg je beperkte info tijdens het sporten en is de stemherkenning niet erg accuraat.

Kijk je naar het gehele plaatje dan is de Pebble 2 een goede deal. Het is een prima smartwatch die je notificaties en alerts levert, die berichten laat lezen en beantwoorden, de muziek bedient en een goede batterijduur heeft. Het handmatig sluiten van waarschuwingen en de matige spraakherkenning zouden de reviewer niet weerhouden om de Pebble 2 te kopen.