Fithacking logo

Over Fithacking.nl – website over fit worden met apps en wearables

Fithacking.nl is de grootste Nederlandstalige website over fit worden met wearables, apps en andere technische hulpmiddelen. Deze site is een initiatief van Gonny van der Zwaag, tevens oprichter van iCulture en in mijn vrije tijd actief als ‘fithacker’. Ik lees, leer en experimenteer op allerlei manieren over het meetbaar maken van je lichaam en nieuwe wetenschappelijke inzichten om fit te worden, langer te leven en langer gezond te blijven. Lees ook over mijn persoonlijke verhaal op de pagina ‘Mijn verhaal‘.

Ik ben al sinds 2007 bezig met het meten van mijn sportprestaties, slaapgedrag, voedingsgewoontes en allerlei andere zaken. Ik gebruik daarvoor fitnesstrackers, sporthorloges en heel veel apps. Over dit onderwerp heb ik in 2014 een boek geschreven met de titel ‘Fit met apps en wearables‘. Daarin vind je duidelijk uitgelegd hoe je met apps en accessoires op een slimme manier fit wordt en beter presteert tijdens het sporten. Ik interviewde hiervoor mensen zoals Henk Kraaijenhof (voormalig trainer van Nelli Cooman, Troy Douglas, Merlene Ottey en anderen), Gijsbregt Brouwer, Maarten den Braber en heel veel andere mensen die met sporten, prestaties meten en lifestyle-hacks voor een gezonder, gelukkiger en langer leven bezig zijn. Dit boek leidde tot presentaties op het SxSW-festival in Austin (Texas), een tv-interview door NOS, en een workshop voor Matrix Fitness, een grote fabrikant van fitnessapparatuur.

Voor je dagelijkse dosis fithacks kun je terecht op fithacking.nl, waar je aanvullingen leest op onderwerpen die in het boek worden besproken. Maar je leest op deze website ook over nieuwe ontwikkelingen en manieren om efficiënter te trainen en fit te blijven, zonder dagelijks in de sportschool rond te hangen.

fitapps

Bij alle informatie op deze website staat één ding voorop: ik ben gek op nieuwe inzichten, probeer graag nieuwe apps en accessoires en ben altijd op zoek naar meer kennis over fit worden en sportprestaties leveren. Ik experimenteer graag. Daarom zul je op fithacking.nl ook regelmatig artikelen tegenkomen over inzichten die nog niet wetenschappelijk zijn getest of die gebaseerd zijn op de ervaringen van één of enkele mensen (n=1 ervaringen en anekdotisch bewijs). De uitdaging aan jou is om te ontdekken wat in jouw situatie werkt, want er is niet één ideale aanpak die bij iedereen het meest effectief is.

Onafhankelijkheid
Fithacking.nl ontvangt geen directe financiële vergoeding(en) van appontwikkelaars, accessoiremakers en andere bedrijven. Ik probeer de website zoveel mogelijk zonder advertenties aan te bieden. Mijn inkomsten zijn verder afkomstig uit de verkoop van het boek en affiliate-inkomsten. Eventuele reclame en advertorials zijn altijd duidelijk als zodanig te herkennen. Ik werk onafhankelijk en volgens journalistieke principes. Regelmatig krijg ik de mogelijkheid om een product of dienst gratis te testen, in ruil voor een bespreking. In dat geval staat het altijd duidelijk vermeld bij het artikel. Ik laat ook weten of ik een vergoeding heb gekregen (meestal niet) en of er andere voorwaarden tegenover stonden om het product te testen.

Commerciële uitingen
Het is niet toegestaan om commerciële uitingen achter te laten in de reacties. Het aanprijzen van bepaalde producten die in een bepaalde winkel verkrijgbaar zijn, het lukraak aanprijzen van concurrerende websites of reclame maken voor bepaalde producten is niet toegestaan. Ook tolereer ik geen astroturfing, d.w.z. jezelf voordoen als tevreden klant van een bepaalde aanbieder, terwijl je zelf medewerker, eigenaar of supporter/vriend/familielid van het betreffende bedrijf bent. Gewoon, omdat ik zelf ook transparant ben over redactionele content en eventuele sponsors.

Fithacking is een initiatief van:
Textopus Beheer BV
Postbus 11325
1001GH Amsterdam