Nokia Health Mate producten

Nokia Health Mate-app: wat kun je ermee?

Met de Nokia Health Mate-app kun je allerlei gegevens over je gewicht, beweging en andere gezondheidsinfo bewaren. Wat kun je zoal doen met deze app? Dat lees je hier!

Withings heet tegenwoordig Nokia en dat betekent ook dat alle apps en wearables een andere naam hebben gekregen. De Withings-app heet tegenwoordig Nokia Heath Mate en het Withings Steel HR-horloge heet nu Nokia Steel. Gebruikte je de app al, dan heb je misschien gemerkt dat er heel wat veranderd is in de Nokia Health Mate-app. In dit artikel lopen we de mogelijkheden met je langs. Er zitten namelijk ook wat nieuwe functies in.

Nokia Body Cardio

Nokia Health Mate-accessoires

De Nokia Health Mate-app is los te gebruiken, maar werkt vooral goed in samenwerking met de Nokia-accessoires. Deze kun je zoal gebruiken:

withings-activite-pop-groep

Withings maakte ook horloges met stappenteller, maar daarvan zijn al een tijdje geen nieuwe modellen verschenen. We raden daarom aan om even te wachten op nieuwe modellen.

Nokia Health Mate-app: het startscherm

De Nokia Health Mate-app heeft nieuwe functies gekregen, maar je hebt nog steeds de mogelijkheid om badges te verdienen en herinneringen in te stellen om aan bepaalde doelen te werken. Op het startscherm krijg je alle belangrijke informatie te zien. Je kunt daarna doorklikken naar de verschillende onderdelen en metingen. Blader je omlaag, dan zie je data van voorgaande dagen zoals stappen, gemiddelde hartslag en workouts die je hebt gedaan.

Nokia Health Mate startscherm

Tik je op één van de vastgelegde activiteiten dan krijg je meer details te zien. Je kunt ook met het plusje handmatig activiteiten toevoegen of bijvoorbeeld je bloeddruk of gewicht invoeren, als je dat je met een bloeddrukmeter of weegschaal van een concurrerend merk hebt gemeten.

Nokia Health Mate apparaten en doelen

Nokia’s Dashboard

op het dashboard zie je je dagelijkse activiteit, gewicht, hartslagdata en slaapgegevens. Ook kun je metingen van je vetpercentage, bloeddruk en BMI bekijken. Zijn jouw accessoires niet geschikt om automatisch metingen door te geven, dan kun je ze ook handmatig toevoegen.

Nokia Wellness-programma’s

Een nieuw onderdeel zijn de Wellness-programma’s waarmee je kunt werken aan slaap, bloeddruk, lichaamssamenstelling of zwanger worden. Door lid te worden van de programma’s krijg je advies hoe je je doel zou kunnen bereiken. Je krijgt ook trends en data te zien, om te zorgen dat je je gedrag verandert. Zo is er een slaapprogramma waarbij je in 8 weken beter leert slapen. Om hieraan mee te kunnen doen moet je wel een week slaapdata hebben verzameld, anders heeft de app geen handvatten om advies te geven en de data te analyseren.

Nokia Health Mate: gekoppelde apparaten

De app is gratis te gebruiken, maar Nokia hoopt uiteraard dat je ook een aantal accessoires aanschaft (zoals hierboven genoemd). Op het tabblad Apparaten kun je zien welke apparaten je al hebt gekoppeld, bijvoorbeeld een Activité Pop-horloge of een Smart Body Analyzer. Je kunt hier nieuwe apparaten koppelen, zodat je de data automatisch kunt inlezen.

Nokia Health Mate badges en doelen

Badges verdienen in de Nokia Health Mate-app

Haal je bepaalde doelen, dan verdien je een badge. Bij Nokia is gekozen voor een speelse insteek. Zo krijg je een badge als je een afstand ter grootte van Loch Ness hebt afgelegd. Je vindt alle badges op je profielpagina. Ook is er een ranglijst, waar je aan kan meedoen via de Wellness-programma’s. Je kunt dan vrienden uitnodigen om bijvoorbeeld de meeste stappen in een week te zetten.

Heb je nog wat extra herinneringen nodig, dan biedt de app die ook. Je krijgt regelmatig een melding dat het weer tijd is om je gewicht, activiteit, hartslag of slaap te meten. Als je wilt stel je een schema in, zodat je op vaste tijden even een meting doet.

Apple’s HealthKit en Nokia Health Mate

Een van de betere eigenschappen van Nokia Health Mate is dat het samenwerkt met Apple’s HealthKit. Je kunt dan veel meer data uitwisselen, ook met andere apps. Zo kun je metingen van het zuurstofniveau en je ruststofwisseling doorsturen naar andere apps, zodat je verbanden kunt zoeken. Je bepaalt zelf welke data je wilt delen. Verder kun je zien met welke andere apps je Nokia Health Mate hebt gekoppeld. In ons voorbeeld zijn dat bijvoorbeeld MyFitnessPal, Runkeeper en Nike+.

Het prettige is dat Health Mate is uitgegroeid tot een dashboard waar je veel meer mee kunt doen dan het uitlezen van de data van je fitnesstracker of weegschaal. Juist vanwege al die samenwerkingen kun je er veel meer mee.