Nike en Headspace werken samen aan ‘mindful’ rennen

Nike gaat samenwerken met Headspace, de mindfulness-app. De workouts die ze samen hebben gemaakt zorgen dat je leert ontspannen en rustiger wordt, ook als je aan het hardlopen bent. Deze audio-workouts zijn anders dan je gewend bent: deze zijn niet gericht op zo goed mogelijke prestaties neerzetten, maar om het rustiger krijgen van je gedachten.

Nike en Headspace: samen ‘mindful’ rennen

Vanaf vandaag vind je de eerste drie Headspace-workouts in de Nike Run Club-app (NRC). Ze zijn ingesproken door coaches die verstand van zaken hebben. Tijdens het rennen hoor je de instructies in je oor, waarbij je ook motiverende aansporingen krijgt. Je hoeft niet bang te zijn dat je in slaap valt tijdens het lopen, want er is ook aan een actieve component gedacht.

Nike en Headspace-samenwerkinga

Nike zegt dat de Headspace-workouts je het gevoel geven dat je alles onder controle hebt en dat je gedachten minder afdwalen naar e-mailtjes die je nog moet beantwoorden en het belastingformulier dat je nog moet invullen. Met een beetje geluk kom je in een flow terecht, zodat je moeiteloos een paar kilometer wegloopt.

Ga je liever naar de sportschool, dan kun je ook profiteren van de samenwerking tussen Nike en Headspace. In dat geval vind je in de Nike Training Club-app (NTC) workout-tips die je helpen om je gedachten onder controle te brengen, zodat je je beter kunt focussen op je workout en het verbeteren van je performance. Elke maandag vind je nieuwe tips in de nieuwsfeed van de NTC-app.

De Nike Run Club-app kun je downloaden in de App Store (gratis). Daar kun je ook terecht voor de Nike Training Club-app (gratis). Hier lees je alles over de samenwerking.