fitstar-scherm

Even geen tijd om te trainen? Met deze workout lukt het wel!

fitstar-scherm
Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je geen tijd hebt om te trainen. Maar met onderstaand filmpje lukt het toch om een snelle workout te doen, zonder dat je speciale apparatuur nodig hebt of naar de sportschool hoeft te fietsen. Je complete lichaam komt aan bod in een 20 minuten durende workout, waarvan je ook een paar onderdelen kunt uitvoeren. En het mooie is: het past overal, van kleine hotelkamer tot sportveldje buiten. Je hoeft er ook niet wild bij te springen, zodat je benedenburen er niets van merken.

Het filmpje werd gemaakt door Fitstar, waarbij je kunt meesporten met een personal trainer via een iPhone- en iPad-app. De Fitstar-app is gratis, maar voor de workouts betaal je een kleine vergoeding… of je betaalt helemaal niets, als je onderstaande YouTube-training volgt!

Voor wie?

De training is bedoeld voor mensen die in een kleine ruimte willen sporten en geen apparatuur bij de hand hebben. In plaats van een training overslaan kun je dit als alternatief doen. Het is een stevige work-out, geschikt voor mensen die al tamelijk fit zijn.

Is het wat?

Ik vond de training vrij intensief en moest bij een aantal oefeningen halverwege even pauzeren. Het niveau van de oefeningen wisselt wel: sommige zijn vrij eenvoudig en lang vol te houden (Narrow Squats), andere zijn erg vermoeiend (Elbow Plank Pushups). Eventueel kun je een oefening overslaan of een extra pauze inlassen. Dit is een goedkope manier om kennis te maken met de Fitstar-workouts, die je via de hierboven genoemde app ook los kunt aanschaffen.