Netflix wordt een personal trainer met dit doe het zelf-project

Op de bank hangen en Netflix kijken kost geen moeite, maar het doet niets voor je lichaam. Netflix kijken terwijl je aan het sporten bent? Dat klinkt al een stuk beter. Zeker als je met dit doe het zelf-project bezig gaat om van Netflix je personal trainer te maken. Met simpele elektronica bouw je een apparaatje dat Netflix-video’s afspeelt en motiverende uitspraken van je favoriete Netflix-acteurs afspeelt zolang jij aan het sporten bent. Geef je op, dan stopt de film.

Netflix als personal trainer

Het idee is ontstaan uit Netflix’ Make It-initiatief, dat sinds 2015 bestaat. Daarbij kun je allerlei dingen maken, zoals Netflix-sokken met ingebouwde microcontroller, een Netflix-deurbel voor Halloween en nu dus ook een personal trainer in een kastje. Dit is wat je nodig hebt:

Netflix Arduino-project onderdelen

Netflix geeft je een lijst met materialen die je zult moeten aanschaffen. Ook krijg je schema’s en instructies om het zelf te maken met een Arduino-chip. De personal trainer-gadget maakt via Bluetooth verbinding met je smartphone en gebruikt een bewegingssensor om te bepalen of je nog actief bent. Kom je onder een bepaalde drempel, dan pauzeert de Netflix-video en krijg je een motiverende uitspraak van je favoriete Netflix-acteur te horen. Je kunt kiezen uit een humoristische opmerking van Bojack Horseman, een positieve aansporing door Unbreakable Kimmy Schmidt of een duwtje in de rug door Terry Crews van
Ultimate Beastmaster. Zodra je weer in beweging komt gaat de video verder spelen.

Netflix personal trainer

Het leuke is dat dit project ook erg geschikt is als je altijd al eens iets met Arduino wilde knutselen. Je kunt de personal trainer-gadget dus ook voor iemand anders maken, met relatief goedkope onderdelen. Misschien kom je daarna wel op het idee om iets heel anders te maken, bijvoorbeeld een apparaatje die automatisch het aantal reps en sets telt tijdens het sporten.