Your Trainer app

Your Trainer-app zorgt dat je slimmer gaat trainen

Apps kunnen ervoor zorgen dat het doen van een workout weer leuk wordt. Maar soms heb je net even een duwtje in de rug nodig van een personal trainer. Eentje die niet te duur is en rekening houdt met jouw situatie. De app Your Trainer gaat je daarbij helpen: deze app past de workout aan jouw lichaamstype, doelen en voorkeuren aan. Vervolgens krijg je een serie korte trainingsvideo’s te zien, die bij je passen.

Your Trainer app

Your Trainer is bedacht door Larry Cotter en maakt gebruik van technologie, sportwetenschap en gedragspsychologie om te zorgen dat je alle voordelen van een personal trainer via de app ervaart. Er zitten meer dan 3.000 korte video’s in de app, die elk 3 minuten duren. Zet je een paar van die video’s achter elkaar, dan ontstaat een persoonlijke workout, die rekening houdt met je persoonlijke eigenschappen (lichaamslengte, gewicht, leeftijd, doelen, blessures en handicaps). Je kunt ook aangeven wat je het liefst doet, bijvoorbeeld geen push-ups maar wel burpees. Een zelflerend algoritme zorgt dat de oefeningen in de juiste volgorde staan.

Het zelflerende algoritme zorgt er ook voor dat je kunt aangeven dat een bepaalde oefening bijvoorbeeld te belastend voor je knieën of je enkels is. De app houdt er dan rekening mee en kiest de volgende keer een lichtere oefening uit. Voor €6,99 per week, €9,99 per maand of €99,99 per jaar kun je met Your Trainer gaan oefenen.

Zou het net zo goed werken als een personal trainer? Ja en nee. Als je een personal trainer vooral nodig hebt als een praatpaal om mee te kletsen, dan is Your Trainer niet echt een oplossing. Wil je dat de trainer vooral oefeningen voor je uitzoekt omdat je zelf moeite hebt met kiezen, dan zal Your Trainer best handig zijn.

Your Trainer downloaden

Your Trainer is alleen verkrijgbaar voor de iPhone.

Downloaden voor iPhone: Your Trainer