Motiv ring tijdens het sporten

Motiv Ring is een activiteitentracker voor je vinger

Fitnesstrackers draag je meestal om je pols, maar Motiv pakt het anders aan: zij hebben sensoren in een ring verwerkt. Daarmee kun je onopvallend je stappen, hartslag en hoeveelheid beweging meten. De batterij gaat 5 dagen mee en je kunt dankzij een lampje zien hoe de batterijstatus is.

Motiv Ring

Met de Motiv-ring kun je gewoon handen wassen en zwemmen, want de ring is tot 50 meter (5 ATM) waterdicht. Klinkt goed? Dan kun je een pre-order plaatsen voor 199 dollar. De Motiv-ring werkt in eerste instantie alleen samen met iOS, later volgen mogelijk ook andere platformen. De eerste exemplaren worden in het voorjaar van 2017 verstuurd naar de kopers.

Motiv ring tijdens het sporten

Motiv’s ring is 8mm breed en gemaakt van titanium. Je kunt kiezen uit roségoud of leisteengrijs. Om te zorgen dat de ring goed past kun je kiezen uit zeven maten, geschikt voor mannen en vrouwen. In de compacte ring is ruimte voor een optische hartslagsensor en een accelerometer met 3 assen, waarmee ook het type activiteit gemeten kan worden. Verder meet ‘ie de intensiteit van de activiteit, de actieve hartslag, rusthartslag, verbrande calorieën, afgelegde afstand, stappen en duur van de slaap. Kortom: alles wat een fitnesstracker op je pols ook kan, maar dan in een veel kleinere behuizing.

Motiv smart ring

Activiteitentracker voor je vinger

Via de bijbehorende app zie je of je je dagelijkse en wekelijkse doelen hebt gehaald. Je kunt ze in de app ook meteen aanpassen. Opladen doe je met de meegeleverde magnetische USB-lader die aan je sleutelbos hangt. In minder dan twee uur is de ring weer volledig opgeladen. Dat de ring zo lang meegaat is te danken aan het feit dat er geen schermpje aanwezig is en dat je ook niet continu notificaties van je smartphone krijgt. De verbinding wordt gelegd met Bluetooth.

Motiv fitnessring

Wil je de Motive Ring kopen, dan komt er wel een tweestaps proces aan te pas. Tegen de tijd dat de Motive Ring opgestuurd gaat worden naar kopers krijg je een dit waarmee je de juiste maat kunt kiezen. Met een speciale code kun je daarna de maat doorgeven. Kort daarna moet de ring op je deurmat verschijnen.

De Motiv Ring is te zien op techbeurs CES in Las Vegas.