Moskito fietscomputer

Moskito wisselt moeiteloos van fietscomputer naar stopwatch of Zwitsers horloge

Moskito ziet eruit als een klokje die je zonder problemen om je pols zou kunnen dragen. Dat komt goed uit, want zo is deze fietscomputer inderdaad bedoeld. Op de fiets is het een metertje om je snelheid af te lezen, op andere momenten is het een stijlvolle smartwatch.

Moskito: fietscomputer en smartwatch

Moskito gaat op 1 december van start als Kickstarter-project, waar ze genoeg geld hopen op te halen om dit Zwitserse analoge horloge te maken. Het is een origineel idee: de horlogekast is gemakkelijk in de houder van het horlogebandje te steken. Net zo makkelijk maak je de Moskito vast aan je fietsstuur, waar hij de snelheid, afstand, gemiddelde snelheid en records vastlegt.

Moskito modellen

Er komen twee modellen: de Classic met een stalen kast en een bandje van leer of nylon en de iets duurdere Fly, een zwarte versie met aluminium kast. Verder kun je kiezen uit modellen die de afstanden in kilometers of mijlen weergeven. Alle uitvoeringen zijn waterbestendig tot 2 meter diepte, zodat je niet bezorgd hoeft te zijn als je op de fiets de sloot inrijdt.

Moskito horloge

Gebruik je de Moskito als horloge, dan zijn de extra klokjes op de wijzerplaat bedoeld voor de datum en het type notificatie van je smartphone (telefoon, sms, e-mail of app). De koppeling wordt gemaakt met Bluetooth. Op de fiets kies je de snelheidsmodus of de stopwatchmodus kiezen. Bovenop de horlogekast zitten drie knoppen waarmee je de stopwatch kunt bedienen.

Moskito werkt samen met Strava en Garmin

Gelukkig is er ook gedacht aan het feit dat veel mensen al een bepaalde sportapp gebruiken. Je kunt de data synchroniseren met Strava of Garmin Connect via de bijbehorende Moskito-app. Ook kun je in deze app je records zien en jezelf uitdagingen stellen.

Het horloge is voorzien van een precisie kwartsuurwerk met zes bidirectionele motoren. Je kunt opladen via een USB-kabel. De ingebouwde batterij gaat tussen de 6 en 24 maanden mee. Zie je zo’n Zwitsers horloge dat zich vermomt als stopwatch en fietscomputer wel zitten, dan moet je 535 Zwitserse francs overnamen voor het Classic-model (€495) of 635 Zwitserse francs voor het Fly-model (€588).