Moov HR hoofdband met hartslagmeter

De Moov HR meet je hartslag via een hoofdband

Een hartslagmeter met borstband is niet zo comfortabel, ook al zijn ze het meest nauwkeurig. Een fitnessarmband is ook geen goed alternatief. Wat dan? Een hartslagmeter in een hoofdband, is dat dan de oplossing voor alles? De makers van de Moov HR denken van wel.

Moov HR workout

Moov HR: hartslag meten op je hoofd

Hartslagmeters vind je tegenwoordig in allerlei wearables. De data wordt gebruikt om je workout beter te meten of om te kijken hoe gestresst je bent. Moov maakte eerder een serie fitnesstrackers, maar nu komen ze met een compleet ander idee: een hartslagmeter die je op je hoofd draagt. De Moov HR is verstopt in de HR Sweat-hoofdband of de HR Swim-badmuts. Ze kosten respectievelijk $60 en $100 per stuk. Volgens de makers is na uitvoerig onderzoek gebleken dat de beste locatie voor het meten van je hartslag je slapen zijn. Vandaar de hoofdband.

Moov HR spullen

Er hoort nog meer bij. Zo is er de Moov Personal Coach-app voor iOS en Android die je gaat helpen om een high-intensity intervaltraining (HIIT) te doen tijdens het hardlopen, indoor fietsen en circuits met bodyweight-oefeningen. Ook zwemmen en cardioboksen zijn mogelijk, maar daarbij krijg je geen aanwijzingen. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten, want de Moov HR is maar een fractie duurder dan een borstband en veel goedkoper dan de meeste fitnesstrackers met hartslagmeter.

Nauwkeuriger door dunnere huid

De Moov HR is een kleine ronde sensor in een siliconen hoesje. Het werkt met een optische sensor, dus er wordt dezelfde licht-technologie gebruikt als in de Apple Watch en de Fitbit Charge 2. Bij je slapen zou je de hartslag wél nauwkeurig kunnen meten, omdat de huid daar dunner is en omdat je hoofd meestal minder beweegt dan je handen. Ook is er bij je slapen meer bloedcirculatie, wat uiteindelijk een betere uitslag moet opleveren.

Voor zwemmers is de Moov HR helemaal een uitkomst. Zij hebben relatief weinig oplossingen om hun hartslag te meten tijdens het zwemmen. De batterij gaat 6 uur mee als je de sensor continu gebruikt of een week bij een dagelijkse workout van een uur. Alle data wordt doorgestuurd naar de Moov-app, maar je kunt het ook doorsturen naar apps van derden.

Moov HR hoofdband sensor