Misfit Vapor

Misfit Vapor ligt op 31 oktober in de winkels

Heb je jarenlang een Misfit gebruikt, zoals de Misfit Shine 2 of de Blaze, dan ben je misschien ook wel in de markt voor de eerste smartwatch van Misfit. Maar je zult nog wel wat geduld moeten hebben.

De Misfit Vapor ligt namelijk vanaf 31 oktober in de winkel voor $200, maar is op dat moment alleen te bestellen via de Misfit-website. Wil je in de Nederlandse winkels kopen, dan zul je wat langer moeten wachten.

Misfit Vapor: geen GPS, wel Google Assistant

Misfit staat bekend om z’n fitnesstrackers, maar bij de Misfit Vapor gaat het om een volledige smartwatch, die overigens wel wat fitnessfuncties heeft. De Vapor werd voor het eerst getoond in januari 2017 en draaide toen nog op eigen software. Inmiddels heeft de fabrikant er toch maar voor gekozen om Android Wear 2.0 erop te installeren. Er zit een 1,39-inch AMOLED-scherm in, 4GB geheugen en draadloze functies via Bluetooth en Wi-Fi. Het horloge is waterdicht tot op 50 meter. Je kunt Google Assistant (alleen in het Engels) gebruiken en nieuwe wijzerplaten installeren. Minpuntje: er zou oorspronkelijk ook GPS in zitten, maar de fabrikant heeft er nu voor gekozen om dat achterwege te laten. Je zult dus tijdens het sporten je smartphone moeten meenemen.

Misfit Vapor smartwatch

Misfit Vapor: lastige markt

Eigenlijk had Misfit het horloge al in de zomer van 2017 willen uitbrengen, maar het werd iets later. De Vapor zal het niet makkelijk krijgen. Er zijn namelijk al heel wat bekende merken die samen met Google een smartwatch hebben ontwikkeld, ook allemaal voor zien van Android Wear 2.0. Sportieve types hebben waarschijnlijk al de LG Watch Sport gekocht, terwijl modebewuste mensen dan liever kiezen voor een smartwatch van een van de bekende modemerken. Qua design springt de Misfit Vapor er ook niet echt uit. Wel leuk is dat het horloge beschikt over een aanraakgevoelige rand rondom de wijzerplaat waarmee je door apps kunt bladeren. Ook kun je er muziek mee luisteren zonder dat er een telefoon nodig is. Je kunt kiezen uit zwart, rosegoud, zilver en goud.