Misfit Path smartwatch

Kleine smartwatch Misfit Path is nu te koop

Zoek je nog een smartwatch die er niet té sportief uitziet? De Misfit Path is misschien iets voor jou. Het is de kleinste hybride smartwatch die het bedrijf ooit heeft uitgebracht en hij is vanaf nu verkrijgbaar.

De Misfit Path was voor het eerst te zien op de techbeurs CES in januari 2018, waarbij het elegante uiterlijk al opviel. Intern is het horloge grotendeels gelijk aan de Misfit Phase, maar toch zijn er wel een paar verschillen. Zo ontbreekt de gekleurde cirkel van de Phase voor het weergeven van verschillende notificaties. De behuizing is slechts 36mm bij 41mm. Hij ligt nu in de winkel voor 150 euro.

De Misfit Path is klein

Op de Misfit Path krijg je gewoon meldingen via trillingen, die je kunt aanpassen via de bijbehorende app. Ook kun je herinneringen instellen om wat vaker op te staan en te bewegen. Eén van de knoppen kun je toewijzen aan een zelf te kiezen functie, bijvoorbeeld het activeren van je smartphone-camera of het afspelen van een geluidje als je je telefoon kwijt bent geraakt. Je kunt het ook gebruiken voor het afspelen van muziek.

Misfit Path kleuren

Misfit lijkt het met deze nieuwe smartwatch vooral op vrouwen te hebben gemunt. Je kunt met het horloge je stappen tellen, slaap meten en calorieën laten schatten. De waterbestendigheid tot 50 meter houdt in dat je er ook mee kunt zwemmen en badderen. Handig aan een hybride smartwatch is de batterijduur en dat is bij de Path ook helemaal prima: op een knoopcelbatterij blijft dit horloge een halfjaar werken. Een touchscreen zit er uiteraard niet in.

Misfit Path

De Misfit Path is geen sporthorloge

Je betaalt €150 voor de Misfit Path en kunt kiezen uit vier kleuren: staal, rosé, goud en een stalen versie met gouden accenten. De populariteit van hybride smartwatches is wel te verklaren: ze zien er vaak wat modieuzer uit en bieden meer gemak voor mensen die niet de hele dag willen opladen. Ook kan het een makkelijke tussenstap zijn voor mensen die een traditioneel horloge gewend zijn en een echte smartwatch nog een stap te ver vinden. Daardoor mis je wel wat functies, maar daar staat dan weer tegenover dat ze vaak wat goedkoper zijn. Aan de hand van kleurtjes kun je zien om welke notificatie het gaat, bijvoorbeeld groen voor e-mail en blauw voor Facebook. En daarnaast kun je specifieke contactpersonen toewijzen aan een getal op de wijzerplaat.

Standaard krijg je er een siliconen sportbandje bij, maar je kunt ook kiezen uit talloze 16mm bandjes. Net als de eerdere horloges en trackers die Misfit heeft gemaakt zit er een bewegingssensor in die al je activiteiten meet. Misfit maakt al sinds 2012 de eerste Shine-stappenteller. Toen was het nog een klein schijfje dat je aan een ketting om je nek kon dragen, dat gefinancierd werd met een Indiegogo-campagne. En ze bestaan nog steeds.

Bekijk de Path op de website van de fabrikant. Voor 150 euro is ‘ie van jou.