Misfit Flare vrouw

De Misfit Flare is een goedkope fitnesstracker voor lopen, zwemmen en slapen

Misfit heeft een nieuwe fitnesstracker aangekondigd, waarmee je voor €60 je stappen kunt tellen en slaap analyseren. Je kunt er zelfs mee gaan zwemmen. De Flare is goedkoper dan de eerder verschenen modellen Misfit Ray (€90) en Misfit Shine 2 (ook €90), twee modellen die al verkrijgbaar waren voor een redelijk sympathieke prijs. Waar heeft Misfit dan op beknibbeld?

Misfit Flare

Flare is de goedkoopste Misfit

Misfit is tegenwoordig onderdeel van Fossil, het megaconcern dat de smartwatches voor Michael Kors en andere modemerken maakt. De fitnesstrackers brengen ze nog wel onder de merknaam Misfit uit en net als bij de eerdere modellen ligt het accent op minimalisme. De Misfit Flare kan stappen tellen, de afgelegde afstand meten, verbrande calorieën tonen en je slaapgedrag in kaart brengen. Je kunt met de Flare ook het maken van selfies en het afspelen van muziek regelen. Het is zelfs mogelijk om slimme huishoudelijke apparaten te bedienen, zoals ook al kon met eerdere Misfit-wearables.

Er zit geen ondersteuning voor notificaties op (bij de Ray en Shine 2 wel), je krijgt geen herinneringen en je ziet minder goed wat je voortgang is. Je krijgt flitsende ledlampjes te zien op de ronde schijf in plaats van een schermpje met een bepaalde waarde. Eén lampje betekent 25%, twee lampjes 50% en drie lampjes 75%.

Misfit Flare batterij

Zwemmen met de Misfit Flare

Met de Misfit Flare kun je ook zwemmen. De wearable houdt bij hoeveel baantjes je zwemt in een 25- of 50-meter zwembad, maar daarvoor moet je wel een aankoop van €10 via de app doen. De Flare is waterbestendig tot 50 meter diepte. De Flare meet standaard je wandelingen, maar je kunt met de Flare ook andere sporten beoefenen zoals hardlopen en tennis. Je moet dat dan wel handmatig taggen in de bijbehorende app. De Flare kan het niet automatisch herkennen op basis van je bewegingen. Wat de armband wel doet is het automatisch herkennen van je slaapgedrag, dus je hoeft niet op een knop te drukken op het moment dat je gaat slapen.

De Misfit Flare werkt op een knoopcelbatterij en gaat daarbij vier maanden mee. Jammer is dat je deze batterijen niet in oplaadbare variant kunt kopen, dus je zult gaandeweg een hoop losse batterijtjes weggooien. De Flare zelf weegt maar 8,5 gram en is ook in bed te dragen. Je hoeft bij de Flare niet allerlei nieuwe functies te verwachten, maar dat hoeft waarschijnlijk ook niet bij de doelgroep van deze fitnessarmband. Het gaat vooral om de prijs. In de Amerikaanse winkel van Misfit is deze nieuwe tracker al te zien. Binnenkort ook in Europa verkrijgbaar.