Mirror fitness-spiegel

Met Mirror doe je thuis workouts voor een spiegel

Met deze $1,500 kostende spiegel kun je live fitnesslessen volgen. Je doet dit thuis, net als bij de concurrerende aanbieders Peloton en ClassPass. De spiegel staat bovenop een 40-inch scherm met een resolutie van 1080p. Daarop krijg je live of vooraf opgenomen fitnesslessen te zien. Je staat dus voor de spiegel en volgt de aanwijzingen van de trainer in de spiegeling op het scherm. Zo kun je meteen zien of je wel de juiste houding hebt.

In dit geval hoef je niet een smartphone rechtop te zetten om de instructies te volgen. Ook zit je niet vast aan een workout in de woonkamer – de meest logische plek waar de tv staat. Voor die $1.500 krijg je een scherm, spiegel, weerstandsbanden en een hartslagmeter. Maar daarmee ben je niet klaar. Je moet ook nog voor $40 per maand abonnee worden om de lessen te kunnen volgen.

Mirror-app

Het apparaat heeft ingebouwde speakers, zodat je de instructies goed kunt horen. Ook kun je muziek via Spotify Premium afspelen of luisteren naar de muziek die Mirror zelf aanbiedt. Bij elke les krijg je automatisch een afspeellijst, die je naar wens kunt wijzigen. Ook zit er een 5-megapixel camera in het apparaat, die je eventueel kunt uitschakelen met een privacy-schuifje. De camera is alleen nodig als je betaalt voor een sessie met een persoonlijke trainer. Hij of zij kan dan meekijken in jouw woonkamer.

De lessen worden gefilmd in New York City. Tijdens een live les kan de trainer zien wie meedoet en eventueel mensen aanspreken. Het idee is dat je een beetje het idee krijgt dat je in een groep zit en een band krijgt met de andere deelnemers, al zal dat moeilijk zijn. Je kunt reageren op de lessen met een emoji. Tijdens de les zie je de trainer in beeld en je hartslag. Je ziet ook hoeveel calorie├źn je verbrandt en krijgt aan het einde van de workout een samenvatting.

Bedienen van de Mirror doe je via een iPhone-app. Hiermee kun je lessen uitkiezen en aangeven of je bepaalde blessures hebt. Je kunt ook aangeven of je op bepaalde activiteiten extra nadruk wil leggen. De dienst houdt daar dan rekening mee. Je ziet deze aanpassingen linksonder in beeld. Als je aangeeft welke extra accessoires je hebt liggen kan Mirror daar rekenig mee houden. Dit kan bijvoorbeeld een setje dumbbells zijn.

Het apparaat zelf is met een gewicht van ruim 30 kilo aan de zware kant. Mirror stuurt daarom een monteur langs die je helpt om de boel neer te zetten. Je hangt Mirror aan de muur of op een voet. Mirror is duidelijk geen impulsaankoop: het kost behoorlijk wat geld en dan zit je ook nog aan de maandbedragen vast. Het kan een optie zijn voor mensen die ver van een sportschool wonen en het probleem hebben dat het er door de lange reistijd nooit van komt. Wie het allemaal te duur vindt, kan op YouTube genoeg gratis groepslessen vinden waarmee je ook het idee hebt dat je in een groepje aan het sporten bent. Het is dan wel niet live, maar het voordeel is dat je elk moment kan aanhaken en pauzeren.