Mi Band 3 voor Mi Health app

Alles over Mi Health, de nieuwe fitnessapp van Xiaomi

Wat is Mi Health?

Xiaomi Mi Health is een nieuwe gezondheid en fitness app, gemaakt door Xiaomi. Het biedt meer functies dan de eerdere software.

Wat zijn de functies van Mi Health?

De Xiaomi Mi Health-app houdt je dagelijkse activiteit en slaap bij. Je kunt er gebruiken stappen, afstand, calorieën, slaap en meer bijhouden. Het doel is om je gemotiveerd te houden tijdens het sporten. Ook stimuleert de app je om een gezonde levensstijl en gezonde gewoonten te ontwikkelen.Mi Health app

Met welke wearables werkt de Mi Health app?

De app ondersteunt de volgende wearables: Mi Band, Amazfit Bip, Mi Body Composition Scale, Mi Scale, Amazfit Pace en een aantal andere apparaten.

Wat is er nieuw in de Mi Health app?

De informatie in de Mi Health app wordt weergegeven op kaarten waar je doorheen kunt bladeren. Er zitten ook meer verschillende workouts in. De grootste vernieuwing is de toevoeging van geavanceerde slaapstatistieken en de mogelijkheid om menstruatiecycli bij te houden. Dit laatste is waarschijnlijk gedaan omdat Apple, Fitbit en Garmin het ook hebben toegevoegd.

Xiaomi Mi Band Pulse

Wat is de Mi Fit gezondheidsscore?

De Mi Fit berekent een algemene gezondheidsscore voor je. Dit is gebaseerd op uw dagelijkse activiteit, slaap en BMI (Body Mass Index). De app gebruikt deze info om aanpassingen voor je dagelijkse trainingsdoelen voor te stellen.

Wanneer komt de nieuwe Mi Health app uit?

De Mi Health releasedatum is nog niet bekend. Het is ook nog niet duidelijk of de bestaande app een update krijgt, of dat het om een compleet nieuwe app gaat. Wil je Mi Health testen op een Android-smartphone, dan vind je de download via deze link. Installatie is wel wat lastig, dus als je denkt dat het te moeilijk is dan kun je beter wachten tot Xiaomi de software officieel uitbrengt.

Waar kan ik Mi Health wearables kopen?

Wil je de Xiaomi Mi Band kopen, dan kun je onder andere terecht bij Bol.com. Je betaalt er een paar tientjes voor. De Amazfit Bip kost rond de 75 euro en is verkrijgbaar in zwart en andere kleuren. Zoek je een Xiaomi weegschaal, dan ben je rond de 40 tot 50 euro kwijt.

Xiaomi Mi Health app