Lumo Run

Lumo Run: deze sportbroek geeft feedback op je loopstijl

Lumo Run

trend in fitnesstrackers is dat ze steeds vaker in sportkleding worden verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan een sensor in je schoenen, sportbh of shirt. De Lumo Run voegt daar nog iets extra’s aan toe. Deze hardloopbroek legt niet alleen je workout-gegevens vast, maar corrigeert ook je loopstijl.

Lumo RunDe Lumo Run combineert een speciale loopbroek met een multifunctionele sensor. In de tailleband zitten kleine capsules, die je bewegingsdata verzamelen. Je leest via een app het gemiddelde tempo, de paslengte en de beweging van je heupen af. De waterdichte sensoren zijn ook nog waterdicht, zodat je de broek gewoon in de wasmachine kunt stoppen. Een volle batterij gaat een maand mee.

Op een smartphone lees je de sensordata uit via Bluetooth. Daarbij kun je ook naar een live-analyse van je loopgedrag en loopstijl luisteren. Het idee werd ontwikkeld in samenwerking met sportwetenschappers van de universiteit van Loughborough (UK).

Lumo Run: vanaf 99 dollar

Vanaf maart worden de eerste Lumo Run-broeken geleverd aan klanten. Vroege volgens betalen 99 dollar in plaats van de normale prijs van 159 dollar. De broeken zijn zowel geschikt voor mannen als voor vrouwen.