Keenbrace wearable

KeenBrace is een wearable voor krachtsport en hardlopers

Wearables voor hardlopers zijn er genoeg, maar voor krachtsport zul je wat beter moeten zoeken. KeenBrace combineert beide met een sensor die je gaat coachen tijdens het hardlopen en krachtsportoefeningen.

KeenBrace voor krachtsport

Je kunt de KeenBrace dragen op je boven- of onderarm of op je benen om alles te meten, van push-ups tot squats en bicep curls. De virtuele coach zorgt niet alleen dat je de juiste houding aanneemt en je doelen bereikt, maar probeert ook blessures te voorkomen. Hiervoor gebruiken ze een speciale techniek.

KeenBrace voor hardlopen

KeenBrace voor krachtsport en hardlopen

KeenBrace gebruikt de activatie van de spieren en de vermoeidheid via zogenaamde Surface Electromyography (SEMG) om feedback te krijgen vanuit je lichaam. Je kunt meedoen vanaf $59 op Indiegogo voor één KeenBrace of $119 voor twee stuks. Je kunt meerdere tegelijk dragen, dus zo’n dubbelpak kan wel handig zijn. Ze worden vanaf november 2017 geleverd.

Er zijn al een paar alternatieven voor mensen die willen fitnessen en hardlopen. Je kunt bijvoorbeeld de Moov Now (ca. €100) om je pols doen of de Atlas-polsband, maar die richten zich vooral op fitness en vele minder op krachtsport.

KeenBrace voor fitness