jabra-oordopjes

Jabra stopt een fitnesscoach in je oor

Jabra heeft nieuwe oordopjes uitgebracht, waarmee je realtime aanwijzingen krijgt op je sportprestaties. Er zit namelijk een bewegingssensor in, zodat de oordopjes weten wat jij uitspookt.

jabra-oordopjes

Burpees, lunges, squats en planks… wat je ook doet, de Jabra Sport Coach-oordopjes merken dat je bezig bent. Via een app krijg je persoonlijke coaching bij je bewegingen. De oordopjes zijn in drie kleuren te krijgen: blauw, geel en rood. Ze zijn zo gemaakt, dat ze niet uit je oren vallen, ook niet als je een intensieve workout doet. Je koopt ze binnenkort voor rond de 150 euro.

De Jabra Sport Coach is de opvolger van de Jabra Sport Pulse, die vorig jaar op de markt kwamen. In het nieuwe model zit geen ingebouwde hartslagmeter, maar dat maakt de prijs meteen ook een stuk later. De nadruk ligt veel meer op het meten van je beweging. Er hoort een app bij, die sporten zoals hardlopen, fietsen en crosstraining kan meten. De lijst met mogelijke activiteiten is behoorlijk lang, dus je kunt er nog alle kanten mee op. Er zitten een paar standaard-workouts in en je kunt zelf een workout aanmaken. Tijdens het uitvoeren van de oefeningen luister je naar muziek, bijvoorbeeld via Spotify. Maar je hoort ook een stem, die je vertelt wat je moet doen. Op het scherm van je smartphone is te zien hoe je de oefening moet uitvoeren.

Bij elke oefening moet je een aantal herhalingen uitvoeren of moet je gedurende een aantal minuten doorgaan. Daarna spring je automatisch naar de volgende oefening. Door op de oordopjes te tikken geef je aan dat je klaar bent. Met meten van bewegingen heeft dus wel z’n beperkingen, want eigenlijk hadden de oordopjes zelf kunnen vaststellen dat je klaar was met de oefeningen.

De app is gratis en is door iedereen te downloaden. Zoek je dus nog een app met trainingsprogramma’s, dan hoef je niet eens deze dure Jabra-oordopjes te kopen, maar kun je nu al met je huidige oordopjes aan de slag. In de app vind je trouwens ook een Coopertest, waarmee je op de gebruikelijke manier in 12 minuten kunt vaststellen hoe fit je bent.