ipunch-bokshandschoenen-app

Deze bokshandschoenen meten je agressie

Boksen kan een lekkere manier zijn om je agressie kwijt te raken. Door tegen een bokszak of een menselijke tegenstander te beuken kun je je energie kwijt en raak je ongemerkt ook nog fit. Maar hoe hard sla je tegen de zak? Dat meten de iPunch bokshandschoenen. Die bevatten sensoren, die via een app laten zien wat je stootkracht is.

ipunch-bokshandschoenen-app

Potje boksen tegen vrienden

Dit zijn waarschijnlijk de eerste bokshandschoenen die je moet opladen via een usb-kabeltje. De iPunch Trainer-app geeft aanwijzingen en laat je voortgang zien. Je hoeft daarbij niet constant op het schermpje van de smartphone te kijken, want tussendoor steek je je telefoon gewoon in je broekzak. De sensoren meten de kracht waarmee je met de vuist slaat, maar ook de snelheid en timing. Handig is dat je ook je eigen prestaties met die van een vriend kunt vergelijken. Ieder krijgt drie pogingen om zo hard mogelijk tegen een bokszak te slaan. Wie het hardst slaat, wint het potje.

Alle data wordt via Bluetooth uitgewisseld met de smartphone, maar daarvoor heb je wel een iPhone, iPad of Android-smartphone nodig die Bluetooth 4.0 (LE/Smart) ondersteunt. Dat betekent dus minimaal een iPhone 4S of een derde generatie iPad. Bij de Android-smartphones is ondersteuning afhankelijk van het merk. Na 15 uur boksen of na driehonderd rondes van 3 minuten moet je de bokshandschoenen weer opladen.

‘I love punching things’

Deze MMA-gebaseerde bokshandschoenen zijn iets lichter uitgevoerd dan normale bokshandschoenen. Dat is gedaan om je smartphone te kunnen vasthouden tijdens het gebruik. Ze zijn in verschillende maten verkrijgbaar, van Small tot Extra Large. Uitvinder is de Britse atleet Steven Cains, die de bokshandschoenen heeft gemaakt met een simpele reden: “I love punching things.”

ipunch-trainer

Beter boksen voor 150 dollar

Zie je het zitten? Voor $149 haal je de iPunch bokshandschoenen in huis door te investeren via Indiegogo. Ze worden geleverd in oktober 2014 als de bedenkers voldoende geld inzamelen. Een gewoon paar bokshandschoenen kost €20, dus je moet er wel wat voor over hebben.

Crowdfunding is een slimme manier om geld in te zamelen voor zo’n specifiek product. Mensen van over de hele wereld kunnen zo’n nieuw product in huis halen en er zit voor de uitvinder weinig risico aan. Mocht het niet lukken om voldoende geld in te zamelen, dan hoeft hij de bokshandschoenen ook niet te leveren en krijgt iedere investeerder z’n geld terug.

Meer info: iPunch op Indiegogo