https://www.youtube.com/watch?v=SNIPUXGRVRw

Instant-app laat zien hoeveel je beweegt en je smartphone gebruikt

Instant app lifelogging
Zit je langere tijd onderuitgezakt op de bank op je smartphone te staren? Of ben je juist heel actief als je je smartphone gebruikt? De Instant-app gaat daar antwoord op geven: die houdt je fysieke activiteiten in de gaten en koppelt dit aan het gebruik van je iPhone of Android-toestel.

Voorheen moest je zelf nog moeite doen om die data met elkaar in verband te brengen, maar Instant neemt dat klusje over. De app kijkt hoe vaak je je smartphone inschakelt, welke apps je gebruikt en waar je bent. Je kunt ook een hoeveel tijd je besteedt aan wandelen, hardlopen en autorijden. Dat laatste kan een app zoals Human ook.

Instant levert veel meer informatie. Per week kun je een hoe vaak je je smartphone hebt gebruikt en waar je bent geweest. Om al die data te verzamelen moet Instant natuurlijk wel de hele tijd op de achtergrond actief blijven, dus je batterij is wat sneller leeg dan normaal. Maar ik verwacht ook niet dat je deze app langere tijd gaat gebruiken. Eén of twee weken gegevens verzamelen en je hebt al een aardig inzicht of je smartphone ervoor zorgt dat je minder actief bent, of je juist vaker van de bank al haalt.

Instant-app downloaden

Instant is verkrijgbaar voor iPhone en Android. Hieronder vind je de downloadlinks: