TalkBand B5

Huawei TalkBand B5 combineert fitnesstracker met Bluetooth-headset

Huawei heeft een nieuwe uitvoering van de TalkBand uitgebracht, een combinatie van fitnesstracker en uitneembare Bluetooth headset. Een beetje vreemd is het wel.

De tijd van Bluetooth-headsets is zo zoetjesaan wel voorbij. Je ziet heel zelden nog een taxichauffeur of bewaker die het voor z’n werk nodig heeft, maar voor gewone gebruikers is de Bluetooth-headset iets waarmee je je niet meer op straat vertoont. Er zijn betere oplossingen, zoals draadloze oordopjes waarmee je ook kunt bellen. Toch houdt Huawei het idee van een Bluetooth headset nog even vast.

Huawei TalkBand B5 vrouw

Vierde TalkBand van Huawei

De TalkBand B5 is eigenlijk al de vierde TalkBand van Huawei. Net als de voorgaande modellen is het een armbandje met uitneembaar scherm, waarmee je kunt bellen. Als er een telefoongesprek binnenkomt kun je de TalkBand B5 uit het polsbandje halen en aan je oor schuiven. Zo werkte het ook al bij de TalkBand B3, die we in 2016 zagen verschijnen. Wel zijn er wat verbeteringen doorgevoerd. Zo heeft de TalkBand B5 een scherm dat 2,4 keer groter is dan zijn voorganger. Het gaat om een 1,13 inch AMOLED-scherm met een resolutie van 160 x 300 pixels. Wat ook meteen opvalt is dat het scherm gebogen is, zodat het mooi meebuigt rondom je pols.

Huawei TalkBand B5

Volgens de Chinese fabrikant is de audiokwaliteit tijdens het bellen prima, dankzij de triple-core audiochip die extern geluid kan filteren. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van twee telefoons. De software biedt nog wat extra’s, zoals een tooltje om op afstand foto’s te maken en eentje om je telefoon terug te vinden.

Huawei TalkBand B5 als fitnesstracker

Als fitnesstracker meet de Huawei TalkBand B5 natuurlijk je stappen en beweging. Er zit ook een hartslagmeter in en je kunt je slaap meten, allemaal vrij gebruikelijke functies op een fitnesstracker. Functies als TruSleep en TruRelax moeten ervoor zorgen dat je voldoende rust krijgt. Dankzij de IP57 rating is de TalkBand waterbestendig, maar wat minder stofbestendig. De batterij gaat zes uur mee. De TalkBand herkent rennen, lopen en fietsen. Wil je de TalkBand met je smartphone koppelen (via Bluetooth 4.2) dan heb je een smartphone met Android 4.4 nodig. Als iPhone-gebruiker moet je minimaal beschikken over iOS 9.

Huawei TalkBand B5

De Huawei TalkBand B5 ligt in juli al in Chinese winkels en zal vanaf augustus 2018 in andere landen wereldwijd beschikbaar komen. Er zijn drie versies van de TalkBand B5: een sportversie van 149 dollar, een zakelijke versie van 178 dollar en een stijlvol model voor 223 dollar. Dat is een stuk goedkoper dan de TalkBand B3, die ooit rond de 250 kostte. Momenteel kun je de TalkBand B3 voor rond de 160 tot 200 euro vinden bij diverse winkels.