Huawei Fit oranje

Huawei Fit-sporthorloge meet continu je hartslag

Als mensen advies vragen over een goede fitnesstracker dan is ‘niet te duur’ meestal de belangrijkste eis. Maar er moet wel alles op zitten. Dat klinkt als de doelgroep die Huawei wil aanspreken met het Huawei Fit-sporthorloge. Het is een kruising tussen een fitnesstracker en een sporthorloge. Het scherm is weliswaar monochroom, maar het kan alles: stappen tellen, slaap meten en continu je hartslag meten tijdens een workout. De prijs ligt rond €130 en dat is zo’n €50 goedkoper dan de meeste andere merken.

Huawei Fit: goedkope fitnesstracker

Huawei’s nieuwste fitnesstracker heeft een rond scherm en net als bij een gewoon horloge is het scherm altijd aan. Het lijkt wel een beetje op de Pebble Time Round, een smartwatch die vorig jaar verscheen maar waarbij de nadruk niet op fitness lag. Sterker nog, ze lijken zoveel op elkaar dat je echt goed moet kijken wat de verschillen zijn: dezelfde dikke rand rondom het scherm, dezelfde geborstelde metalen behuizing.

Huawei Fit zwart

Bij Huawei kun je kiezen uit de kleuren zilver of grijs en je krijgt er een horlogebandje in zwart, oranje of blauw bij, die je kunt vervangen door elk type 18mm horlogebandje. De Huawei Fit weet automatisch wanneer je wandelt, hardloopt of slaapt. Er zit geen GPS in, maar je kunt de data wel synchroniseren met je Android-smartphone of iPhone dankzij de Huawei Wear-app. Ze leveren er trainingsschema’s bij voor een 5K, 10K, halve marathon en volledige marathon. De Huawei Fit kan verder nog waarschuwing geven bij binnenkomende telefoongesprekken en berichten.

De batterij gaat 6 dagen mee en in twee uur kun je weer volledig opladen. Gebruik je de Huawei Fit niet, dan geldt er een standby-tijd van 30 dagen. Erg vernieuwend is het allemaal niet, maar daar zit het publiek van Huawei ook niet op de wachten. Die willen gewoon een goedkope tracker die zoveel mogelijk functies heeft.