Huawei Band 2

Huawei Band Pro 2 maakt inhaalslag op Fitbit

Fitbit moet gaan oppassen. Het massamerk Huawei heeft namelijk twee fitnessarmbanden uitgebracht die vrijwel dezelfde functies bevatten voor een veel lagere prijs. Je krijgt inzicht in je trainingsactiviteiten en herstel, er zijn persoonlijke hardloopschema’s en je krijgt realtime feedback tijdens het sporten. De Pro gaat nog een stap verder en geeft een schatting van je VO2 Max.

Huawei Band Pro 2

De Huawei Band 2 en Huawei Band Pro 2 zijn twee nieuwe fitnesstrackers die tot 5ATM waterbestendig zijn, zodat je er ook mee kunt zwemmen. De Pro-versie bevat wat meer functies, zoals het eerder genoemde VO2 Max, een virtuele coach voor ademhalingsoefeningen en inzicht in je slaapgedrag met TruSleep.

Huawei Band Pro 2 met smartphone

Bijzonder is, dat je bij budgetmerken vaak alleen de basisfuncties ziet, zoals stappen tellen en hartslag meten. Voor de toegevoegde waarde moest je tot voor kort bij duurdere merken zoals Fitbit en Garmin zijn. Huawei gooit die verwachtingen overboord en stopt ook allerlei geavanceerde functies in z’n fitnesstrackers.

Met VO2 Max kun je een schatting krijgen van de maximale zuurstofopname en het transport daarvan naar de spieren. Huawei gebruikt daarbij de hartslaganalyse van Firstbeat om een schatting te maken. Dit zou een nauwkeurigheid van rond de 95% moeten opleveren. Garmin en Suunto gebruiken het ook. Verder kan de Huawei Band Pro 2 rekening houden het met Training Effect, dat aangeeft hoe elke oefening impact heeft op je fitheidsniveau. Je krijgt ook de hersteltijd te zien, zodat je weet wanneer je voldoende hersteld bent om naar de sportschool te gaan.

Huawei Band Pro 2 blauw

Huawei als Fitbit-killer

Met al die functies begeeft Huawei zich op het terrein van de Fitbit Charge 2, de populairste fitnesstracker van dit moment. Het uiterlijk is ook vrijwel hetzelfde en lijkt een combinatie van de Charge en Alta. Huawei voegt er in het Pro-model zelfs nog iets aan toe: een GPS-tracker, zodat je kunt sporten zonder je smartphone mee te nemen.

De trackers zelf zijn voorzien van een OLED-scherm en hebben een rubberen bandje met pinsluiting. De twee belangrijkste activiteiten die erop zitten zijn hardlopen en zwemmen, maar je kunt er natuurlijk ook mee gaan wandelen of fietsen.

Hou er trouwens rekening mee dat Huawei via dochterbedrijf Honor ook vergelijkbare wearables uitbrengt. Bij Honor zijn ze al toe aan de Band 3, terwijl Huawei nu een Band 2 uitbrengt. Om het extra verwarrend te maken: er was nooit een Huawei Band 1. Wel een Band 0, maar die zag er meer uit als een horloge. Kijk dus goed met welk model je te maken hebt.

Huawei Band 2 kopen

Huawei heeft nog geen prijs of releasedatum bekendgemaakt. We hebben ze ook nog niet gespot bij Nederlandse webwinkels.