Hoolio Apple Watch

Hoolio helpt je aan fitnessvideo’s en meet het effect

Je hebt geen zin om naar de sportschool te gaan, maar met alleen een app raak je ook snel de motivatie kwijt. Misschien is Hoolio dan iets voor je. Dit is een soort Netflix voor fitnessvideo’s, die je thuis kunt uitvoeren. Het werkt op allerlei apparaten, zelfs op de Apple Watch.

Hoolio Apple Watch

Hoolio zoekt goede fitnessvideo’s bij elkaar

Hoolio is een Europese start-up. Ze zoeken de beste fitnessvideo’s van het web bij elkaar en combineren dit met premium-video’s waar je voor moet betalen. Alle oefeningen zijn gewoon thuis te doen. Je filtert de video’s op basis van je fitheid, tijdsduur en stemming. Ook kun je vrienden uitnodigen om samen online een workout te doen. Daarbij is iedereen thuis aan het sporten, maar je kijkt wel tegelijk naar dezelfde fitnessvideo.

hoolio-fitnessvideos-macbook

Kies je voor het betaalde abonnement, dan krijg je toegang tot workouts van trainers die in bepaalde kringen bekend zijn, zoals Svava Sigbertsdottir.

Nou kan iedereen wel wat fitnessvideo’s van YouTube bij elkaar zoeken, maar Hoolio voegt er iets aan toe: je kunt via je Apple Watch de statistieken bijhouden. Je ziet hoeveel calorie├źn je hebt verbrand en wat je hartslag is tijdens het sporten. Eventueel kun je dat ook op een tv-scherm of een computer bekijken. Koppeling met Jawbone-fitnesstrackers en hartslagmeters die met Apple HealthKit werken staat nog op de planning. Momenteel zul je alles via de webbrowser moeten bekijken wat de apps voor iPhone en Apple TV zijn nog niet helemaal klaar.

Hoolio fitnessvideo's met apps voor iPhone en Apple Watch