Honor Band 4

Honor Band 4: fitnesstracker voor een klein budget komt naar Europa

De Honor Band 4 is binnenkort in Europa verkrijgbaar. Het is de eerste fitnesstracker van Huawei met een AMOLED kleurenscherm van 0,95-inch. Daarop zie je de dagelijkse activiteiten en notificaties van je smartwatch. Een ingebouwde NFC-chip zorgt ervoor dat je ook contactloze betalingen kan doen. Verder zit er een 100 mAh batterij in. Verdere hoogtepunten: een hartslagmeter, waterbestendigheid tot 50 meter diepte en slaap meten.

Honor Band 4

Honor is een submerk van het Chinese Huawei en zoals je bij dergelijke merken gewend bent gaat het daarbij vooral om een lage prijs. Die zal in Engeland liggen rond de £60, vergelijkbaar met de Honor Band 3. In vergelijking met deze voorganger zijn er geen gigantische veranderingen. Er is nog steeds geen ingebouwde GPS en aan het software-front lijkt er ook niet veel verbeterd. Wel geeft Honor aan dat de TruSleep-functie nu advies kan geven bij slaapproblemen zoals slapeloosheid en een onregelmatig slaappatroon. Ook krijg je te zien hoeveel tijd je in REM-slaap hebt vertoefd.

Honor Band 4

Naast het 0,95-inch AMOLED-scherm vind je binnenin een accelerometer, hartslagsensor en een infrarood-sensor, die kan meten of de armband om je pols zit. De armband meet je activiteiten 24 uur per dag, 7 dagen per week. Ook kun je ermee zwemmen en douchen. Daarnaast krijg je notificaties bij inkomende berichten en telefoongesprekken. Je kunt ook binnenkomende gesprekken afwijzen.

Honor Band 4

Honor Band 4: Running Edition

Er zijn twee varianten van de Honor Band 4: het standaard model en de speciale Running Edition. Die laatste heft een kleiner 0,5-inch scherm, half zo klein als het normale model. Je kunt deze sensor ook aan je hardloopschoenen vastmaken met een speciale clip. De accelerometer kan vervolgens je pasfrequentie of cadans, paslengte, landingsvorm en grondcontact meten. Dat kan handig zijn, maar het betekent ook dat je dan geen hartslag meer kunt meten – en dat wil je juist wel om te weten in welke hartslagzone je zit.

De 100 mAh batterij gaat volgens Huawei zo’n twee weken mee, of zo’n drie weken in standby.

Honor Band 4 kopen

Concurrenten voor de Honor Band 4 zijn er genoeg, zoals de eveneens goedkope Xiaomi Mi Band 3. In het duurdere segment vind je onder andere de Garmin Vivofit 4 en de Fitbit Flex 2. De Honor Band 4 is sinds half september in China verkrijgbaar en nu is Europa aan de beurt. Je kunt de Honor Band 4 eind oktober in de winkel verwachten voor rond de 70-80 euro. Beide uitvoeringen (standaard en Running Edition) kosten hetzelfde.