groove-smartwatch

Groove combineert smartwatch met fitnesstracker

groove-smartwatch
Groove is een nieuw project op Indiegogo waarmee je je fitheid in de gaten kunt houden. Het is niet puur een sporthorloge en ook geen fitnesstracker, maar iets er tussenin. Op het beeldscherm zie je een foto van jezelf, die aangeeft of je in balans bent. De ene kant staat voor relaxed, de andere voor actief. Als je beide maar in balans houdt, leef je gezonder aldus de bedenkers. Voor 99 dollar doe je mee als early adopter.

In totaal moet er 200.000 dollar via Indiegogo opgehaald worden om dit project te realiseren. Groove houdt je dagelijkse activiteiten in de gaten en geeft je realtime feedback over hartslag, zweet, stress en zuurstofniveau.

Nu klinkt het vooral alsof de Groove een fitnesstracker is, maar hij doet ook dienst als smartwatch. Je krijgt notificaties te zien die op je smartphone binnenkomen, bijvoorbeeld bij e-mail en sms’jes. De kleur van de Groove verandert dan van kleur. Je kunt ook net als Dick Tracey met je horloge praten, door spraakcommando’s naar Google Now of Siri te sturen. Een bijbehorende app toont alle statistieken op je smartphone. Opladen is een kwestie van elke 5 dagen aan de lader.

Meer info: Groove op Indiegogo

groove-face-app

groove-horloge