Android-Wear

Fit worden met Google’s Games in Motion

Android-Wear

Als je naar sport- en fitness-apps kijkt, dan zijn die voornamelijk bedoeld voor smartphones. Ondertussen is er alweer een nieuwe generatie sport-apps in opkomst, die je op smartwatches kunt gebruiken. Nog lang niet iedereen loopt met zo’n slim horloge rond, maar je ziet ze wel steeds meer en door de komst van de Apple Watch wil opeens iedereen er eentje hebben. Google ziet mogelijkheden om gezonder en fitter te worden met smartwatches en heeft daarom Games in Motion ontwikkeld.

games in motion-rookbom games-in-motion-2

Het project Games in Motion moet allerlei games voor smartwatches opleveren, waarbij je je fitnessdata gebruikt in de strijd tegen virtuele vijanden. De meeste apps en games die je nu op Android Wear-horloges kunt installeren, werken via het touchscreen: je moet het scherm aantikken en over het scherm vegen om apps te bedienen. Dat is jammer, want als ontwikkelaars meer gebruik zouden maken van de bewegingssensor, het kompas en de andere geavanceerde sensoren in een smartwatch, wordt er veel meer mogelijk. Die bewegingsdata kun je namelijk op allerlei manieren gebruiken.

games-in-motion-androidMet Games for Motion snijdt het mes aan twee kanten. Google helpt ontwikkelaars op weg om leuke fitness-apps te maken, waardoor je als gebruiker straks veel meer keuze hebt. Tegelijk krijgt Google’s smartwatch-platform er allerlei apps bij, die meer gebruik maken van de sensoren in de horloges. Android Wear is Google’s besturingssysteem voor slimme horloges en dus een directe concurrent voor de Apple Watch. Hoe meer leuke apps, hoe sterker het platform.

Het is een slim idee om smartwatches, sport en spel te combineren. We weten al langer dat spelletjes je motiveren om nog een extra stuk te lopen of te fietsen, terwijl een app met een spelelement vaak ook nog eens leuk is om te doen. Games in Motion laat goed zien wat er mogelijk is. Je gebruikt bewegingsdata om missies te voltooien en speelt daarbij een geheim agent. Terwijl je aan het rennen, fietsen of springen bent krijg je aanwijzingen op het scherm. Het kan gaan om het plaatsen van een rookbommetje of een waarschuwing dat er zombies op je af komen. Dat laatste kennen we al van Zombies Run!, maar bij Google zitten er nog wat meer extra’s in. Het mooie is dat ontwikkelaars de code kunnen downloaden om vervolgens zelf eigen varianten van Games for Motion te maken. Verzin het maar en je kunt het straks op je pols meemaken.