Golf Plus-app

Met de Golf Plus-app analyseer je je golfswing

Toen de eerste smartwatches verschenen, vroeg ik me wel eens af waarom er geen apps voor golfers op zaten. Zo’n armbeweging tijdens golf is immers vrij eenvoudig te meten met een smartwatch en dan heb je geen trackers zoals die van Zepp meer nodig. Gelukkig komen er steeds meer opties, zoals de app Golf Plus. Hiervoor moet je wel over een (OK, ook vrij dure) Apple Watch beschikken, maar daarna heb je voor een paar euro een manier om je golfslag te meten.

De app analyseert verschillende elementen van je swing en geeft je tips hoe je dit kunt verbeteren. Omdat de Watch altijd om je pols zit is er precies bekend welke zwaaibeweging je maakt dankzij de interne sensoren. Er zou zelfs kunstmatige intelligentie (AI) aan te pas komen om van je te leren. Bij elke swing worden 100 metingen per seconde (!) gedaan.

Heb je een Apple Watch met ingebouwde GPS (dat wil zeggen: de Apple Watch Series 2 of nieuwer), dan legt de app ook je locatie vast zodat je nog nauwkeuriger kunt zien hoe je de bal hebt geslagen. Wil je nog meer data, dan kun je daarvoor de bijbehorende iPhone-app gebruiken.

Golf Plus downloaden

Golf Plus is te vinden in de App Store voor €12,99 en hoewel dat een forse prijs is betaal je toch minder dan voor een Zepp (€150). Ben je meer van de tennis, dan heeft dezelfde ontwikkelaar daar ook een app voor.

Lees ook: