Spotify Running

Geen Runkeeper DJ meer, maar Spotify Running

Het is afgelopen met Runkeeper DJ. In plaats daarvan zul je nu Spotify Running moeten gebruiken als je tijdens het hardlopen naar muziek wilt luisteren. Is dat erg? Welnee, want er was toch al veel overlap.

Spotify Running

In de zomer van 2015 kondigde Runkeeper de nieuwe DJ-functie aan. Vanuit de app koos je een afspeellijst en je kon meteen beginnen met luisteren (en hardlopen). Daarbij maakte Runkeeper gebruik van muziek die lokaal op een smartphone staat. Maar nu steeds meer mensen gebruik maken van streaming muziek, is het eigenlijk wel zo handig als je uit een veel grotere muziekbibliotheek kan kiezen.

Daar komt Spotify Running om de hoek kijken. Het werd eveneens in de zomer van 2015 aangekondigd en werkt op ongeveer dezelfde manier. Maar dan met een collectie met miljoenen nummers. Veel meer dan je zelf op je smartphone zou hebben. Er is daardoor veel meer keuze uit nummers die precies bij jouw tempo passen.

Met Spotify Running krijg je aanbevelingen welke afspeellijsten bij jouw looptempo horen. Daarbij wordt ook gekeken naar de nummers waar je eerder naar hebt geluisterd en het type muziek waar jij van houdt. De Running Originals-afspeellijsten zijn te vinden in de apps voor iPhone en Android. Afhankelijk van jouw type smartphone wordt het tempo automatisch bepaald of moet je invoeren met welk tempo je wilt lopen (in beats per minuut). Het is ook mogelijk om muziek te luisteren die speciaal is afgestemd op andere workouts.

Spotify werkt nu samen met Runkeeper om de Spotify Running-functie dieper te kunnen inbouwen in de app. Overigens werkte Spotify ook al samen met Nike+ voor de Spotify Pace Stations. Eigenlijk met hetzelfde idee: muziek afgestemd op jouw hardlooptempo.