Garmin Vivomove

Garmin Vivomove: eindelijk een mooi sporthorloge van Garmin

Okee, de vorige sporthorloges van Garmin waren niet echt lelijk. Maar ze waren wel wat moeilijker te combineren met een jurk of pak. De nieuwe Garmin Vivomove ziet er een stuk beter uit en is geschikt voor elk type outfit. De batterij gaat een jaar mee.

Garmin Vivomove

De Garmin Vivomove is eigenlijk een fitnesstracker, vermomd als analoog horloge. Hij komt in het tweede kwartaal van 2016 op de markt en doet denken aan de Withings Activité, een soortgelijk analoog horloge dat lang meegaat en waarvan je niet zou vermoeden dat er een fitnesstracker in zit.

Garmin Vivomove

Er zijn zes verschllende varianten van de Garmin Vivomove, in prijs variërend van 170 tot 300 euro. Met één CR2025-knoopcelbatterij gaat ‘ie een jaar lang mee, ook als je regelmatig data uitwisselt tussen met een smartphone of tablet. Dat gebeurt via Bluetooth Low Energy. Via de Garmin Connect-app lees je de metingen, zoals dagelijkse stappen, slaaptijd en afstand. Ga je hardlopen, dan kun je ook het aantal stappen en de snelheid laten berekenen. Op de wijzerplaat zie je meteen het aantal stappen en de mate van (in)activiteit. Bijzonder is dat jer er ook mee kunt zwemmen en douchen, al zitten er geen speciale functies voor zwemmers op.

Er zijn drie varianten, elk in twee kleuren. Het sportmodel met rubberen horlogeband kost €169,99 en de klassieke variant in zwart of roségoud kost €219,99. Daarnaast is er een Premium-model met lederen bandje voor €299,99. Eigenlijk zijn het heel redelijke prijzen, als je het vergelijkt met een sporthorloge of smartwatch. Je kunt er ook wel iets minder mee: op het scherm kun je nauwelijks metingen aflezen en als je echt wilt weten hoe het zit moet je toch je iPhone of Android erbij pakken. Wel zou dit tijdloze design het wat langer kunnen volhouden dan de smartwatches met allerlei digitale functies.

Garmin heeft ook iets van Apple afgekeken: ze gaan verschillende verwisselbare armbandjes op de markt brengen zodat je je Garmin Vivomove aan elke situatie kunt aanpassen, ongeacht of je naar een voetbalwedstrijd of naar de opera gaat.