garmin-vivofit-vrouw

Accounts van Garmin en MyFitnessPal koppelen

Garmin werkt sinds kort samen met MyFitnessPal, een veel gebruikte app om je voeding te meten. Door beide accounts te linken krijg je vanuit Garmin Connect inzicht in de hoeveelheid calorieën die je hebt gegeten. Het is aanvankelijk alleen mogelijk om je account te koppelen als je de Garmin Vivofit of de Garmin Forerunner 15 gebruikt. Later komt er ook ondersteuning voor andere Forerunner- en Edge-toestellen.

garmin-vivofit-vrouw

Het idee is dat je de verbrande calorieën kunt vergelijken met de calorieën die je hebt geconsumeerd. Dat is natuurlijk maar de helft van het verhaal, want het houdt geen rekening met je basaal metabolisme, de hoeveelheid energie die je lichaam normaal al verbrandt. Ook als je de hele dag op de stoel blijft zitten.

Door de accounts te koppelen krijg je meer inzicht in je dagelijkse gezondheidsdoelstellingen. Zodra je dat hebt gedaan zie je in Garmin Connect niet alleen de calorieën die je met fietsen, hardlopen en andere sporten hebt verbrand, maar ook de geconsumeerde calorieën. Een widget van Garmin Connect vergelijkt de twee getallen en toont de netto calorieënstand voor een bepaalde periode.

vivofit-sync